جلد 12، شماره 48 - ( 6-1384 )                   جلد 12 شماره 48 صفحات 12-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akhlaghi L, Falahati M, Jahani Abianeh M, Ourmazdi H, Amini M. Study on the Prevalence of Trichomonas Vaginalis and Candida Albicans in Women Referred to Robat Karim Medical Center and a Comparative Evaluation of Loffler and Diluted Carbol Fuchsin Stains for Rapid Diagnosis of Them . RJMS 2005; 12 (48) :75-12
اخلاقی لامع، فلاحتی مهربان، جهانی ابیانه مریم، اورمزدی هرمزد، امینی محسن. بررسی میزان شیوع تریکوموناس واژینالیس و کاندیدا آلبیکنس در زنان مراجعه کننده به بیمارستان و مراکز بهداشتی ـ درمانی شهرستان رباط‌کریم و ارزیابی مقایسه‌ای دو رنگ لفلر و کربول فوشین رقیق شده در تشخیص سریع آن‌هاStudy on the Prevalence of Trichomonas Vaginalis and Candida Albicans in Women Referred to Robat Karim Medical Center and a Comparative Evaluation of Loffler and Diluted Carbol Fuchsin Stains for Rapid Diagnosis of Them . مجله علوم پزشکی رازی. 1384; 12 (48) :75-12

زمینه و هدف: این مطالعه بر روی ترشحات واژینال 500 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان رباط‌کریم صورت گرفت. هدف بررسی تعیین میزان آلودگی به تریکوموناس واژینالیس و کاندیدا آلبیکنس در جامعه مورد مطالعه و ارزیابی دو رنگ لفلر و کربول فوشین رقیق شده در جهت تشخیص سریع تریکوموناس واژینالیس بوده است. روش بررسی: مطالعه انجام شده از نوع توصیفی بود. در این مطالعه از سه روش تشخیصی ـ مقایسه‌ای یعنی: گسترش مستقیم، رنگ‌آمیزی و کشت استفاده شد. یافته‌ها: شیوع تریکوموناس واژینالیس 7 مورد(4/1%) و کاندیدا آلبیکنس 67 مورد(4/13%) در جامعه مورد مطالعه بوده است. در طی مطالعه‌ای که انجام شد، در مورد ارتباط آلودگی به تریکوموناس واژینالیس، سن، میزان تحصیلات، تعداد زایمان، روش پیشگیری و وجود خارش، سوزش، مقاربت دردناک، ارتباط معنی‌داری به دست نیامد، در حالی که با PH واژن، وجود ترشحات آلوده و تعداد گلبول سفید در هر میدان میکروسکوپی ارتباطات معنی‌دار بود(05/0P<). در مورد ارتباط آلودگی به کاندیدا آلبیکنس، سن، میزان تحصیلات، تعداد زایمان ارتباطات معنی‌داری به دست نیامد. در صورتی که با روش پیش‌گیری، وجود ترشحات آلوده، خارش، سوزش، مقاربت دردناک، PH واژن، تعداد WBC در هر میدان میکروسکوپی ارتباطات معنی‌داری به دست آمد(05/0P<). نتیجه‌گیری: به کارگیری دو رنگ لفلر و کربول فوشین رقیق شده جهت تشخیص سریع کاندیدا آلبیکنس نتایج مطلوبی را به همراه داشت، در حالی که در رابطه با تشخیص تریکوموناس واژینالیس مناسب نبود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انگل‌شناسی