جلد 25، شماره 167 - ( 2-1397 )                   جلد 25 شماره 167 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatahi S, Rahmani J, Kord Varkaneh H. The relationship between dietary acid load and bone metabolism markers in Tehranian elderly. RJMS. 2018; 25 (167)
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5028-fa.html
فتاحی سمیه، رحمانی جمال، کرد ورکانه حامد. بررسی ارتباط باراسیدی رژیم غذایی با شاخص های متابولیسم استخوان در سالمندان تهران. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (167)

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5028-fa.html


کارشناس ارشد دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (46 مشاهده)
سابقه و هدف: مطالعات محدودی ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با افزایش شکستگی و استئوپروز را گزارش کردند که نتایج برخی از مطالعات متناقض می باشد. هدف از مطالعه ای حاضر ارزیابی ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی بر اساس PRAL (potential renal acid load) و امتیاز(net endogenous acid production) NEAP با برخی  نشانگر های سلامت استخوان در سالمندان می باشد.
مواد و روشها: 172سالمند (122 زن و 50 مرد) در  مطالعه‌ی مقطعی حاضر شرکت کردند. در این مطالعه شاخص‌های PRAL وNEAP  بررسی شدند. پرسشنامه‌ی بسامد مصرف غذایی اعتبارسنجی شده به منظور ارزیابی دریافت‌های غذایی استفاده شد. قد و وزن بیماران   اندازه گیری شد.  BMI از تقسیم وزن برحسب کیلوگرم بر مجذور قد بر حسب متر محاسبه گردید. اندازه گیری استئوکلسین سرم وCTX(C-terminal telopeptide of type I collagen) ادرار ، پاراتورمون، hs-CRP (High sensitivity C-reactive protein) و 25هیدروکسی ویتامین D  طبق دستورالعمل های کیت های تجاری انجام شد.
یافتهها: مطالعه ای حاضر نشان داد که شاخص باراسیدی PRAL  ارتباط مثبت ومعنا داری با دور کمر و وزن داشت.  در مورد سایر متغییرها ارتباط معناداری از نظر آماری دیده نشد. در مورد شاخص های متابولیسم استخوان تنها CTX- I ادرار ارتباط معنا داری را در بین سهک های شاخص بار اسیدی NEAP نشان داد به نحوی که در بالاترین سهک شاخص بار اسیدی NEAP (غلظت CTX- I ادرار درسهک سوم =86/1±13/18) غلظت CTX- I ادرار کاهش می یافت(غلظت CTX- I اداری درسهک اول =95/1±63/16و غلظت CTX- I اداری درسهک دوم =95/1±45/26) (001/0=p).
نتیجه گیری: به نظر می رسد بار اسیدی بالای رژیم غذایی نمی تواند تهدیدی برای از دست دادن تراکم استخوان و بروز استئوپروز در سالمندان باشد.

 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb