جلد 25، شماره 166 - ( 1-1397 )                   جلد 25 شماره 166 صفحات 92-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tagizadeh A, zargari F, Dehnad A, Habibi P, Ghaderi R. The effect of probiotic Lactobacillus on serum antioxidant status in streptozotocin-induced diabetic rats . RJMS. 2018; 25 (166) :92-99
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4868-fa.html
تقی زاده افسانه، زرگری فلور، دهناد علیرضا، حبیبی پریسا، قادری رخساره. تاثیر لاکتوباسیلوس‌های پروبیوتیکی بر وضعیت آنتی‌اکسیدانی موش‌های دیابتی‌شده با استرپتوزتوسین. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (166) :92-99

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4868-fa.html


علوم پزشکی، واحد مرند، دانشگاه آزاداسلامی، مرند، ایران
چکیده:   (392 مشاهده)

زمینه و هدف: افزایش سطح گلوکز خون، منجر به افزایش تولید رادیکال‌های آزاد اکسیژن (Reactive Oxygen Species-ROS) و استرس اکسیداتیو در افراد دیابتی می‌شود. مطالعات اخیر نشان می‌دهد که استفاده از پروبیوتیک‌ها اثرات سودمندی در بیومارکرهای استرس اکسیداتیو دارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثرات پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدو فیلوس و کازئی بر روی بیومارکرهای استرس اکسیداتیو در  موش‌های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین می‌باشد.
روش کار: در این مطالعه تجربی 32 راس موش نر نژاد ویستار، در 4 گروه 8 تایی، به ترتیب زیر گروه‌بندی شدند: گروه کنترل (CN)، که روزانه فقط غذای استاندارد و بافر فسفات سالین (Phosphate Buffer Saline-PBS) (2/0 میلی لیتر) دریافت نمودند، گروه کنترل دریافت کننده لاکتوباسیلوس (CL) دریافت کننده  روزانه به میزان cfu/ml109 لاکتوباسیلوس از طریق گاواژ، گروه دیابتیک (D)، که دریافت کننده غذای پرچرب و گروه دیابتی مداخله شده با لاکتوباسیلوس(DL)، که علاوه بر رژیم غذایی پرچرب، دریافت کننده لاکتو‌باسیلوس‌ها روزانه به میزان cfu/ml 109 از طریق گاواژ بودند. بعد از 6 هفته،  سطح مالون دی آلدهید، توتال آنتی‌اکسیدان و آنزیم‌های آنتی اکسیدان اندازه‌گیری و اطلاعات به دست آمده از آزمایش‌های  بیوشیمیایی  توسط نرم افزار SPSS با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه (one – way ANOVA) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. مقادیر به صورت میانگین ± انحراف معیار نشان داده شد.
 یافته‌ها: مطالعه حاضر نشان داد که تجویز باکتری لاکتوباسیلوس کازئی و اسیدوفیلوس منجر به کاهش معنی‌‌دار در سطح سرمی مالون دی آلدئید و افزایش معنی‌دار در سطح سرمی توتال آنتی اکسیدان و سطح آنزیم‌های کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز گلبول‌های قرمز در گروه دیابتیک مداخله با لاکتوباسیلوس کازئی و اسیدوفیلوس نسبت به گروه کنترل گردید (05/0p<).
نتیجه‌گیری: مصرف لاکتوباسیلوس‌های کازئی و اسیدوفیلوس اثرات سودمندی بر بیومارکرهای استرس اکسیداتیو در  موش‌های دیابتی دارد.
 

واژه‌های کلیدی: دیابت، استرس اکسیداتیو، پروبیوتیک
متن کامل [PDF 358 kb]   (31 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb