جلد 24، شماره 157 - ( تیر 1396 )                   جلد 24 شماره 157 صفحات 24-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

heydarzadeh S, Yaghoubi H. Green Synthesis and Antibacterial Effect of Silver Nanoparticles by Using Extract of Citrus aurantium . RJMS 2017; 24 (157) :15-24
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4565-fa.html
حیدرزاده صابر، یعقوبی هاشم. سنتز سبز و بررسی اثرات ضد میکروبی نانوذرات نقره با استفاده از عصاره بهار نارنج. مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (157) :15-24

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4565-fa.html


گروه زیست شناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل ، yaghoubi_h@iauardabil.ac.ir
چکیده:   (8526 مشاهده)

زمینه و هدف: به دلیل اینکه این نانوذرات نقره می‌توانند کاربردهای فراوانی داشته باشند روش­های مختلف و زیادی برای تولید نانوذرات نقره وجود دارد. اخیراً استفاده از گیاهان در سنتز نانوذرات به دلیل کم‌هزینه و سازگار بودن با محیط‌زیست، بسیار موردتوجه قرار گرفته است. در این مطالعه سنتز زیستی نانوذرات نقره به‌وسیله عصاره بهار نارنج و بررسی خصوصیات ضد میکروبی آن گزارش شده است.
روش کار: در این تحقیق از عصاره بهار نارنج به عنوان عامل کاهنده برای تولید زیستی نانو ذرات نقره استفاده شد. احیای یون‌های نقره بعد از 24 ساعت در اثر واکنش عصاره بهار نارنج با نیترات نقره 1 میلی مولار صورت گرفت. نانو ذرات حاصله برای تعیین اندازه، خواص ساختاری، خواص اپتیکی، مورفولوژی و ریخت شناسی به ترتیب با دستگاه­های پراش اشعه ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی میدان گسیلی (FESEM) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) مورد آنالیز و بررسی قرار گرفتند.
یافته‌ها: تشکیل نانو ذرات زیستی نقره در محدوده 400 الی 450 نانومتر با استفاده از دستگاه اسپکتوفتومتر (UV) نشان داده شد. اندازه و مورفولوژی این نانو ذرات توسط میکروسکوپ الکترونی عبوری تعیین شد که شکل ذرات کروی و اندازه متوسط آن­ها در حدود 40-5 نانومتر است. نانو ذرات نقره زیستی دارای فعالیت ضد میکروبی بر علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی بودند.
نتیجه‌گیری: عصاره بهار نارنج قادر به احیای یون Ag+ به نانو ذرات نقره می‌باشد. همچنین نانو ذرات نقره تولید شده به روش سبز دارای فعالیت ضد میکروبی مناسبی نیز هستند.
 

متن کامل [PDF 389 kb]   (4416 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb