جلد 24، شماره 154 - ( فروردین 1396 )                   جلد 24 شماره 154 صفحات 88-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kia F, Ebadi Fardazar F, shojaee A, shaahmadi F, mehrjo H. Study of relationship between performance level of general surgery physician and payment methods in governance, private and social security hospitals in tehran. RJMS 2017; 24 (154) :82-88
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4375-fa.html
کیا فاطمه، عبادی فرد آذر فربد، شجاعی عبداله، شااحمدی فرامرز، مهرجو حسن. بررسی تأثیر روش پرداخت بر عملکرد پزشکان جراحی عمومی در بیمارستان‌های دولتی، خصوصی و تأمین اجتماعی در تهران. مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (154) :82-88

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4375-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، dr_febadi@yahoo.com
چکیده:   (3690 مشاهده)

زمینه و هدف: در نظام ارائه خدمات درمانی عوامل زیادی وجود دارد که دخالت دولت یا سازمان‌های ارائه دهنده خدمت در آن‌ها می‌تواند منجر به بروز تغییراتی در سطح کمی و کیفی خدمات شود. نظام پرداخت از جمله مهم‌ترین این عوامل است. شواهد تجربی نشان می‌دهد که انگیزه‌های مالی از مهم‌ترین عوامل موثر بر رفتار سازمانی و فردی در بخش سلامت است. هدف از این طرح بررسی تأثیر روش پرداخت بر عملکرد پزشکان جراحی عمومی در بیمارستان‌های منتخب دولتی، خصوصی و تأمین اجتماعی در تهران بود.

روش کار: جامعه مورد مطالعه‌ی این پژوهش پزشکان جراحی عمومی بیمارستان‌های دولتی، خصوصی و تأمین اجتماعی تهران بود. جمع آوری داده‌ها با استفاده از فرم خود ساخته انجام گرفت که برای هر پزشک توسط محقق جمع آوری گردید. جهت مقایسه‌ی میانگین نمره‌ی عملکرد پزشکان به تفکیک روش پرداخت (تعیین ارتباط بین نمره‌ی عملکرد با روش پرداخت) از آزمون آنالیز واریانس یک‌طرفه با نرم افزار SPSS نسخه 18 استفاده شد.

یافته‌ها: میزان جراحی در بیمارستان‌های دولتی، خصوصی و تأمین اجتماعی به ازای هر پزشک در روز به ترتیب  61/2، 43/0 و 74/6  بود که بیشترین جراحی در بیمارستان تأمین اجتماعی و کمترین مورد در بیمارستان خصوصی انجام شده است. با انجام آزمون آنالیز واریانس بین عملکرد و روش پرداخت رابطه آماری معنی دار مشاهده نشد (128/0p =).

نتیجه‌گیری: با توجه به دریافت کارانه بعد از طرح تحول انگیزه ارجاع عمل‌ها به بخش دولتی برای پزشکانی که در هر دو بخش کار می‌کنند بیشتر بوده و این نشان دهنده اینست که کارانه ای که دریافت می‌کنند تفاوتی با بخش خصوصی نداشته و از یک طرف نشانه پرداخت مناسب است و از طرف دیگر هزینه‌های بخش دولتی را بالا می‌برد.

واژه‌های کلیدی: عملکرد، پزشک، روش‌های پرداخت
متن کامل [PDF 864 kb]   (1032 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb