جلد 20، شماره 114 - ( 9-1392 )                   جلد 20 شماره 114 صفحات 27-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

Noorbakhsh S, Zarabi V, Talebi Taher M, Tabatabaei A, Ali Beik N. Searching for group A streptococcal polysaccharide antigens in synovial fluid of patients with arthritis. RJMS 2013; 20 (114) :20-27
نوربخش ثمیله، ضرابی ویدا، طالبی طاهر مهشید، طباطبایی آذردخت، علی بیک نازنین. جستجوی آنتی ژن پلی ساکاریدی استر پتوکک گروه آ در مایع مفصلی بیماران مبتلا به آرتریت. مجله علوم پزشکی رازی. 1392; 20 (114) :20-27

زمینه و هدف: تعیین عوامل آرتریت سپتیک بسیار مهم است. هدف از این مطالعه جستجوی آنتی ژن پلی ساکاریدی استرپتوکک گروه آ در مایع مفصلی مبتلایان به آرتریت بود.

روش کار: یک مطالعه مقطعی به روی 52 کودک مبتلا به مونو آرتریت حاد در مجتمع حضرت رسول اکرم (ص) تهران (91-1389) انجام شد. رنگ‌آمیزی گرم، کشت، و آزمون سریع تشخیصی آنتی ژن ( لاتکس آگلوتیناسیون) برای هموفیلوس، پنوموکک، استرپتوکک گروه –ب ومننگوکک، ای‌کلی انجام گرفت و آنتی ژن پلی ساکاریدی استر پتوکک گروه آ (کمپانی کازابیو، مجوز اتریش ، چین، الیزا) در مایع مفصل بیماران (با کشت و اسمیر منفی) جستجو گردید. از روش‌های آمار توصیفی (جداول و نمودار) و chi-square test و mann- whitney u test استفاده گردید. عدد پی کمتر از 05/0 با ارزش تلقی گردید.

یافته‌ها: تشخیص آرتریت چرکی در 5/34 % (52/11) شامل: 15% (52/8) کشت و یا اسمیر مثبت، 7/5% (52/3) آزمون سریع آنتی ژنیک لاتکس مثبت، و 8/3% (52/2) آنتی ژن استرپتوکک گروه آ مثبت (علی رغم منفی بودن کشت، اسمیر و آزمون لاتکس منفی) بود.

نتیجهگیری: در 5/34% (11نفر) بیماران تشخیص آرتریت چرکی داده شد. فقط در 15% (8 نفر) بیماران کشت و یا اسمیر مثبت (استاف و پنوموکک) بود. آزمون سریع آنتی ژن باکتریایی در 7/5% (3 نفر) و آنتی ژن پلی ساکاریدی استرپتوکک گروه آ در 8/3% (2 نفر) بیماران مثبت بود. با افزودن روش‌های تشخیصی جدید جستجوی آنتی ژن باکتریای های شایع (به خصوص استرپتوکک) به روش های معمول نقش عوامل عفونی در آرتریت حاد واضح‌تر   می‌شود. سیستم دفاعی بدن قادر به شناسایی آنتی ژن استرپتوکک مایع مفصل بیماران نبوده و عوارض قلبی، کلیوی، و عصبی غیر قابل بر گشت محتمل خواهد بود. درمان مناسب در عفونت های اثبات شده استرپتوککی توصیه می شود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عفونی اطفال