iumssj
جلد 20، شماره 113 - ( 8-1392 )                   جلد 20 شماره 113 صفحات 78-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghighat N, Rostami A, Eghtesadi S, Shidfar F, Heidari I, Hoseini A. The effects of dark chocolate on glycemic control and blood pressure in hypertensive diabetic patients: a randomized clinical trial. RJMS. 2013; 20 (113) :78-86
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2784-fa.html
حقیقت ندا، رستمی علی، اقتصادی شهریار، شیدفر فرزاد، حیدری ایرج، حسینی آغا فاطمه. بررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر شاخص های گلیسمی و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به پرفشاری خون:کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله علوم پزشکی رازی. 1392; 20 (113) :78-86

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2784-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (9829 مشاهده)
 

زمینه و هدف: شکلات و سایر فرآورده های غنی از فلاونوئید کاکائو، به علت خاصیت کاهندگی فشار خون، به عنوان یک درمان غیردارویی توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین اثرات 8 هفته مصرف شکلات تلخ بر قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) و فشار خون بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.

 

روش کار: در این کارآزمایی بالینی 69 بیمار دیابتی مبتلا به فشار خون به طور تصادفی به دو گروهمداخله (35 نفر) و کنترل (34 نفر) تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 25 گرم شکلات تلخ (450 پلی فنول میلی گرم در روز) و گروه کنترل همان میزان شکلات سفید دریافت کردند. نمونه خون در ابتدا و بعد از 8 هفته مداخله جمع آوری گردید و سطوح قند خون ناشتا (Fasting Blood Sugar-FBS)، انسولین ناشتا و HbA1c خون اندازه گیری شدند. در ابتدا و انتهای مطالعه فشار خون سیستولی و دیاستولی، وضعیت آنتروپومتری، سطوح فعالیت بدنی، دریافت مواد غذایی نیز برآورد شد و بین دو گروه مقایسه گردید.

 

یافته‌ها: در گروه شکلات تلخ میزان فشار خون سیستول و دیاستول به طرز چشمگیری در مقایسه با گروه کنترل و ابتدای مطالعه کمتر بود (001/0p<). سطوح قند خون ناشتا (FBS) (027/0=p) و HbA1c (025/0=p) نیز در گروه شکلات تلخ در مقایسه با ابتدای مطالعه کاهش یافتند.

 

نتیجهگیری: اطلاعات به دست آمده از این مطالعه پیشنهاد کننده این مطلب است که شکلات تلخ سبب بهبود فشارخون و کنترل گلیسمی در بیماران دیابتی مبتلا به فشار خون می شود.

 
متن کامل [PDF 336 kb]   (2567 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb