جلد 19، شماره 101 - ( 8-1391 )                   جلد 19 شماره 101 صفحات 50-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darvish Damavandi R, Eghtesadi S, Shidfar F, Heydari I, Rahimi Foroushani A. Effects of hazelnut consumption on fasting blood sugar, total antioxidant capacity, hs-CRP and paraoxonase-1 activity in patients with type 2 diabetes. RJMS 2012; 19 (101) :40-50
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2262-fa.html
درویش دماوندی ریحانه، اقتصادی شهریار، شیدفر فرزاد، حیدری ایرج، رحیمی فروشانی عباس. اثر مصرف فندق بر قند خون ناشتا، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم پزشکی رازی. 1391; 19 (101) :40-50

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2262-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (10900 مشاهده)

  زمینه و هدف: دیابت با افزایش شاخص‌های التهابی و کاهش فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی و ظرفیت آنتی اکسیدانی همراه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مصرف فندق بر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در دیابت نوع 2 انجام پذیرفت.

  روش کار: در این کارآزمایی بالینی تصادفی( IRCT: 138807262602N1 ) 8 هفته‌ای، 50 بیمار به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله 10% کالری دریافتی روزانه با فندق خام جایگزین گردید. نمونه خون در ابتدای مطالعه و در پایان هفته هشتم گرفته شد. داده‌های غذایی با استفاده از یادآمد 24 ساعته جمع آوری و با نرم افزار Nutritionist IV آنالیز گردید. تمام داده‌ها با نرم افزار SPSS 15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

  یافته‌ها: ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در هر دو گروه نسبت به ابتدای مطالعه کاهش معنی‌دار نشان داد (در گروه فندق 016/0 p= و در گروه کنترل 004/0 p= )، اما تفاوت بین دو گروه در پایان مطالعه معنی‌دار نبود (86/0 p= ). قند خون ناشتا، فعالیت پاراکسوناز-1 و hs-CRP سرمی نیز تفاوت معنی‌داری بین دو گروه نداشت (به ترتیب 38/0 p= ، 39/0 p= و 87/0 p= ).

  نتیجه‌گیری: مصرف فندق خام تأثیری بر قند خون ناشتا، hs-CRP ، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ندارد.

متن کامل [PDF 347 kb]   (2727 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb