جلد 17، شماره 77 - ( 8-1389 )                   جلد 17 شماره 77 صفحات 80-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Molahosseini Kahnoji R, Nikoobakht M. The Frequency Assessment of Deep Vein Thrombosis and its Associated Risk Factors in Patients Undergoing Neurosurgical Procedures. RJMS 2010; 17 (77) :74-80
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1540-fa.html
ملاحسینی کهنوجیI رضا، نیکوبخت مهدی. بررسی فراوانی ترومبوز ورید عمقی و عوامل خطر آن در بیمارانی که تحت اعمال جراحی مغز و اعصاب قرار می‌گیرند. مجله علوم پزشکی رازی. 1389; 17 (77) :74-80

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1540-fa.html


چکیده:   (8449 مشاهده)

زمینه و هدف: هدف از انجام این مطالعه بررسی فراوانی ترومبوز ورید عمقی  (Deep Vein Thrombosis-DVT) و عوامل خطرساز آن در بیمارانی است که تحت جراحی مغز و اعصاب قرار می‌گیرند.

روش کار: در یک مطالعه از نوع مقطعی، 590 بیمار بالغ که به طور متوالی در بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان فیروزگر در سال‌های 1385 تا 1389 تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، وارد شدند. سپس در هنگام ترخیص همه بیماران تحت داپلر سونوگرافی اندام تحتانی قرار می‌گرفتند تا وجود یا عدم وجود DVT در آن‌ها مشخص گردد. سپس عوامل خطر ساز در آن‌ها بررسی شد. برای مقایسه داده‌های کمی در دو گروه غیر وابسته، از آزمون Independent samples t-test استفاده شد و برای مقایسه داده‌های کیفی نیز از آزمون کای دو یا دقیق فیشر به تناسب استفاده شد. مقدار عدد p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. از SPSS V.16.0  نیز استفاده شد.

یافته‌ها:  فراوانی DVT در بیماران بخش جراحی اعصاب ٤١/٢٠‌% (با محدوده اطمینان 95% از ١٤/١٧% تا ٦٨/٢٣%) بود. فراوانی بیماران با سن < 40 سال، بیماران با پاراپارزی، بیماران با تومورهای بدخیم مغز و نخاع، بیماران با سابقه DVT، سابقه مصرف سیگار، استفاده از OCP یا بارداری، نارسایی قلبی و فراوانی بیماران با علائم DVT به میزان معنی داری در گروه DVT بالاتر بود. همچنین میانگین BMI، میانگین طول مدت جراحی و استراحت مطلق پس از جراحی در بیماران با DVT به میزان معنی داری طولانی‌تر بود.

نتیجه گیری:  فراوانی کلی DVT پس از عمل در جمعیت مورد مطالعه در این مطالعه از نتایج به دست آمده با نتایج سایر مطالعات تفاوت چشمگیری ندارد و گروه با خطر بالا مشابه هستند. بیشتر این موارد تحت بالینی هستند و به صورت بالقوه می‌توانند حیات بیماران را تهدید نمایند. با توجه به فراوانی نسبتاً بالای DVT در این دسته از بیماران به نظر می‌رسد انجام سونوگرافی داپلر در بیماران با یکی از عوامل خطر بالا می‌تواند در کشف و درمان به موقع DVT موثر باشد.
متن کامل [PDF 122 kb]   (5749 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مغز و اعصاب

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb