جلد 17، شماره 73 - ( 4-1389 )                   جلد 17 شماره 73 صفحات 68-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohkam M, Tabatabaii S, Bashardoost B, Alaii S. Prevalence and Risk Factors of Acute Renal Failure in PICU Based on RIFLE Scoring System. RJMS 2010; 17 (73) :62-68
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1478-fa.html
محکم معصومه، طباطبایی سید احمد، بشردوست بهرام، علایی شاهین. بررسی شیوع و فاکتورهای خطر در نارسایی حاد کلیه در کودکان بستری در بخش مراقبت‌های‌ ویژه براساس سیستم رتبه‌بندی RIFLE. مجله علوم پزشکی رازی. 1389; 17 (73) :62-68

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1478-fa.html


چکیده:   (8111 مشاهده)

    زمینه و هدف: نارسایی حاد کلیه،  یک عارضه شایع در بیماران بستری در بخش‌های‌ مراقبت‌های‌ ویژه کودکان است و در بالین بیمار تشخیص زودرس این عارضه از اهمیت به سزایی برخوردار است. لذا، برای تشخیص به موقع این بیماری استفاده از سیستم‌های‌ رتبه‌بندی مختلف پیشنهاد شده است. یکی از این سیستم‌ها سیستم رتبه‌بندی RIFLE است که بر اساس سطح فیلتراسیون گلومرولی و میزان حجم ادرار، بیماران مبتلا به نارسایی حاد کلیه را در 5 گروه قرار می‌دهد که عبارت است از Risk group، Injury group،   Failure group،  Loss of function  و End stage renal disease   هستند.  در حال حاضراطلاع کافی از شیوع نارسایی حاد کلیه در کودکان در مراکز درمانی کشور ما وجود ندارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی شیوع و فاکتورهای خطر  نارسایی حاد کلیه بر اساس سیستم رتبه‌بندی RIFLE  در بخش مراقبت‌های‌ ویژه است.

روش کار:  این مطالعه به روش مقطعی در طول سال‌های‌ 1386-1385 بر 121 بیمار بستری در بخش مراقبت‌های‌ ویژه کودکان بیمارستان مفید انجام شد. اطلاعات دموگرافیک بیماران، بیوشیمی خون  و تست‌های‌ عملکرد کلیه بررسی گردید و فیلتراسیون گلومرولی برای تمام بیماران محاسبه و بر اساس سطح عملکرد کلیه‌ها و میزان حجم ادرار 24 ساعته، بیماران در 5  گروه سیستم رتبه‌بندی RIFLE قرار گرفتند. سپس شیوع نارسایی کلیه بررسی و فاکتورهای خطر ابتلا به این عارضه ارزیابی شدند.  مطالعات آماری با استفاده از نرم افزار SPSS V.14 و روش‌های‌ آماری t-test ,Chi² , Regression analysis,  ANOVA  و Post Hoc test صورت گرفت.

 یافته‌ها:  121بیمار بستری در بخش مراقبت‌های‌ ویژه تحت مطالعه قرار گرفتند که 65 بیمار(72/53 %) پسر و مابقی دختر بودند. در مطالعه مذکور، شیوع نارسایی حاد کلیه در بخش مراقبت‌های‌ ویژه کودکان 4/36 % بود که از این بین 8/%  در گروه  Risk  سیستم رتبه‌بندی RIFLE، 3/8 %  در گروه Injury و 3/8 % نیز در3 گروه بعدی قرار گرفتند. همچنین بین سطح فیلتراسیون گلومرولی و فشار خون دیاستولیک و همچنین سطح پلاکت، pH، PaO2، Co2  Paو بیکربنات خون بیماران ارتباط معنی داری وجود داشت( p value به ترتیب 038/0، 037/0، 044/0، 008/0، 004/0 و / 004/0 بود).  اما بین سن، جنس و حجم ادرار زمان بستری و میزان فیلتراسیون گلومرولی آن‌ها ارتباط معنی داری وجود نداشت.  پس این عوامل می‌توانند به عنوان فاکتور خطر ابتلا به نارسایی حاد کلیه در بخش مراقبت‌های‌ ویژه به حساب آیند.

نتیجه گیری: یافته‌های‌ این مطالعه نشان می‌دهد که نارسایی حاد کلیه در بیماران بستری در بخش مراقبت‌های‌ ویژه از شیوع قابل توجهی برخوردار است وافت سطح فشار خون-و پلاکت خون و اختلالات گاز خون می‌توانند از فاکتورهای خطر ابتلا به آن باشند.

 

متن کامل [PDF 164 kb]   (2884 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کلیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb