Razi Journal of Medical Sciences
مجله علوم پزشکی رازی
RJMS
Medical Sciences
http://rjms.iums.ac.ir
39
journal39
2228-7043
2228-7051
en
jalali
1398
8
1
gregorian
2019
11
1
26
8
online
1
fulltext
fa
جداسازی و شناسایی کلستریدیوم پرفرنژنس دارای ژن آنتروتوکسین cpe در سبزیجات خشک باز و بستهبندی
Isolation and identification of cpe-positive Clostridium perfringens in bulk and packed dehydrated vegetables
میکروبیولوژی
Microbiology
پژوهشي
Research
<strong><span style="color:#0070C0;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">زمینه و هدف: </span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">ژن آنتروتوکسین (</span></span></span><em><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">cpe</span></span></span></span></em><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">) در <em>کلستریدیوم پرفرنژنس</em> عامل گاستروانتریت و مسمومیتهای غذایی است. سبزیجات خشک محل مناسبی برای ماندگاری این باکتری به دلیل داشتن اسپور که به شرایط سخت محیطی مانند دما، کمبود آب و غیره مقاوم هستند، میباشند. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی فنوتیپی و ژنوتیپی <em>کلستریدیوم پرفرنژنس</em> ژن </span></span></span><em><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">cpa</span></span></span></span></em><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> در سبزیجات خشک از نظر ژن آنتروتوکسین (</span></span></span><em><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">cpe</span></span></span></span></em><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">) میباشد</span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">.</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"></span></span></span><br>
<strong><span style="color:#0070C0;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">روش کار:</span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> در یک مطالعه توصیفی طی شش ماه در سال 1395، تعداد 140 نمونه سبزی خشک شامل 70 نمونه باز و 70 نمونه بستهبندی از نواحی مختلف شهر تهران بررسی شدند. پس از مرحله غنیسازی سبزیجات در محیط تایو گلیکولات، کشت روی محیط اختصاصی </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">SPS</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> سولفیت پلی میکسین سولفادیازین انجام شد. پس از شناسایی کلنیها و انجام آزمایشهای بیوشیمیایی، وجود <em>کلستریدیوم پرفرنژنس</em> و ژن آنتروتوکسین به روش </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">Duplex PCR</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> با استفاده از پرایمر اختصاصی ژن </span></span></span><em><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">cpa</span></span></span></span></em><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> و </span></span></span><em><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">cpe</span></span></span></span></em><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> تعیین هویت شدند.</span></span></span><br>
<strong><span style="color:#0070C0;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">یافتهها:</span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> از میان 140 نمونه مورد بررسی، 13 جدایه (3/9%) از نظر فنوتیپی به عنوان <em>کلستریدیوم پرفرنژنس</em> شناسایی شد که تمام آنها از لحاظ ژن </span></span></span><em><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">cpa</span></span></span></span></em><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> نیز مثبت بودند. هر 13 جدایه شناسایی شده از لحاظ ژن </span></span></span><em><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">cpe</span></span></span></span></em><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> منفی بود. میزان آلودگی سبزیجات بستهبندی شده (8/12%) بیش از سبزیجات باز بود (7/5%).</span></span></span><br>
<strong><span style="color:#0070C0;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">نتیجهگیری:</span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> یافتههای این پژوهش نشان داد که آلودگی در سبزیجات خشک با <em>کلستریدیوم پرفرنژنس</em> به خصوص در نوع بستهبندی وجود دارد و این آلودگی ممکن است در طی پروسه خشک کردن و بستهبندی اتفاق بیافتد.</span></span></span>
<strong>Background:</strong> The enterotoxin (cpe) gene in <em>C. perfringensis is</em> responsible for food poisoning and gastroenteritis. The dried vegetables are suitable environment for spore forming bacteria such <em>C.perfringensis</em>, because of spore resistance against harsh environments such as temperature, dehydrate etc. The aim of this study was to isolate and identify <em>cpe</em>-positive <em>C. perfringens </em>in dried vegetable.<br>
<strong>Methods:</strong> In a descriptive study, 140 samples including 70 bulk and 70 packed dried vegetables collected from various part of Tehran were tested. At first samples were inoculated in thioglycolate as enrichment medium, and then cultured into sulfite polymyxin sulfadiazine (SPS).<br>
The colonies were identified by phenotypic and biochemical tests and Duplex PCR was carried out for detection of alpha toxin (<em>cpa</em>) and enterotoxin (<em>cpe</em>) genes.<span dir="RTL"></span><br>
<strong>Results:</strong> Out of 140 tested samples 13 samples (9.3%) were identified as <em>C. perfringens</em> in which all of them were positive for cpa but negative for cpe gene. The rate of contamination of packed vegetables was 12.8% whereas 5.7% for bulk.<span dir="RTL"></span><br>
<strong>Conclusion:</strong> The result of this study showed that <em>C. perfringens</em> contaminations in dried packed vegetables is possible, and that might happen during drying and packaging possess.
کلستریدیوم پرفرنژنس, انتروتوکسین, سبزی خشک, PCR
Clostridium perfringens, cpe gene, Enterotoxin, Food poisoning, PCR
23
30
http://rjms.iums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-959-9&slc_lang=fa&sid=1
Sedigheh
Ghorchian
صدیقه
قورچیان
3900319475328460064050
3900319475328460064050
No
MSc, Division of Food Microbiology, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبشناسی مواد غذایی، بخش میکروبشناسی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
Masoumeh
Douraghi
معصومه
دورقی
3900319475328460064051
3900319475328460064051
No
Associate Profesor, Division of Medical Bacteriology, Department of Pathobiology, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشیار، بخش میکروبشناسی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
Abbas
Rahimiforoushani
عباس
رحیمی فروشانی
3900319475328460064052
3900319475328460064052
No
Professor, Department of Epidemiology and Biostatistics, School of PublicHealth, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استاد، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
Mohammad Mehdi
Soltan Dallal
مهدی
سلطان دلال
msoltandallal@gmail.com
3900319475328460064053
3900319475328460064053
Yes
Professor, Food Microbiology Research Center / Division of Food Microbiology, Department of Pathobiology, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
استاد، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی/ بخش میکروبشناسی غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران