Razi Journal of Medical Sciences
مجله علوم پزشکی رازی
RJMS
Medical Sciences
http://rjms.iums.ac.ir
39
journal39
2228-7043
2228-7051
en
jalali
1398
5
1
gregorian
2019
8
1
26
5
online
1
fulltext
fa
بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های سیتروباکتر جدا شده از طغیان های مواد غذایی
Antimicrobial resistance pattern of citrobacter species isolated from food outbreaks
میکروبیولوژی
Microbiology
پژوهشي
Research
<strong><span style="color:#0070C0;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">زمینه و هدف: </span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">بیماریهای منتقله از غذا و مقاومت به عوامل ضدمیکروبی دو معضل جهانی بوده که روز بـه روز در حـال گسترش در دنیا میباشد. همچنین مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها منجر به مقاومت باکتریها به خصوص نسبت به کارباپنمها شده است. سیتروباکتر یک باکتری فرصتطلب است که مقاومت به آنتیبیوتیکها در این باکتری در حال ظهور بوده و درمان را دچار چالش کرده است. هدف از این مطالعه </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی گونههای سیتروباکتر جدا شده از طغیانهای مواد غذایی بوده است.</span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;"></span></span></span></span><br>
<strong><span style="color:#0070C0;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">روش بررسی:</span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> از بین 704 نمونه طغیان غذایی، 84 جدایه سیتروباکتر با استفاده از روشهای میکروبشناسی، تستهای افتراقی و کیت </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">API-20E</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> جداسازی و شناسایی شد. حساسیت آنتیبیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن با </span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">آنتیبیوتیکهای (</span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">Mast,UK</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">) آمپی سیلین، جنتامایسین، سیپروفلوکساسین، کلرامفنیکل، کوتریموکسازول، آزترونام، ایمی پنم، مروپنم بر روی محیط مولر هینتون آگار انجام شد.</span></span></span><br>
<strong><span style="color:#0070C0;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">یافتهها:</span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> حدود 12% از موارد اسهال ناشی از سیتروباکتر با گونه غالب فروندی بود. (9/42%) 36 جدایه از مردان و (1/57%) 48 جدایه از زنان جدا شد. بیشترین و کمترین حساسیت آنتیبیوتیکی به ترتیب به مروپنم (100%) و آمپی سیلین (57%) تعلق داشت.</span></span></span><br>
<strong><span style="color:#0070C0;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">نتیجهگیری:</span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> نتایج این مطالعه نشان میدهد که نظارت بر مقاومت ضدمیکروبی در سیتروباکتر امری ضروری است. با توجه به حضور 12% سیتروباکتر در طغیانهای غذایی، باید نسبت به تجویز و مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها اقدام مؤثری انجام شود.</span></span></span>
<p class="EndNoteBibliography"><strong>Background:</strong> Foodborne diseases and resistance to antimicrobial agents are two of the world's most widespread global issues. Also, the excessive use of antibiotics has led to the resistance of bacteria belonging to the Enterobacteriaceae family to antibiotics, especially in carbapenems. <em>Citrobacter</em> is an opportunistic bacterium that is resistant to antibiotics in the emerging bacteria and has been challenging the treatment.<br>
<strong>Methods:</strong> From 704 rectal swabs sent to the microbiological laboratory, 84 isolates of Citrobacter were isolated and identified using microbiological methods, differential tests and the API-<span dir="RTL">20</span>E kit. Antibiotic susceptibility was performed by disc diffusion method.<br>
<strong>Results: </strong>Of the 84 isolates of <em>Citrobacter</em> isolated from patients with diarrhea, the dominant species was <em>Citrobacter Ferrandi</em>. (42.9%), 36 isolates from men and (57.1%) were isolated from 48 isolates. The highest and lowest antibiotic susceptibility belonged to meropenem (100%) and ampicilin (57%) respectively.<br>
<strong>Conclusion:</strong> Recently, antibiotic-resistant citrobacters have emerged in hospital infections. The results of this study indicate that monitoring of antimicrobial resistance in <em>Citrobacter</em> is necessary. The policy of using antibiotics should be developed in hospitals, so that effective antibiotics can be prescribed and administered uncontrolledly.<br>
</p>
سیتروباکتر, مقاومت آنتی بیوتیکی , طغیان مواد غذایی
Citrobacter, antibiotic resistance, food outbreaks
9
17
http://rjms.iums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-959-7&slc_lang=fa&sid=1
Fatemeh
Namaki
فاطمه
نمکی
fatemeh_namaki@yahoo.com
3900319475328460045739
3900319475328460045739
No
, Tehran University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران،
Zahra
Rajabi
زهرا
رجبی
z_rajabi.arshad@yahoo.com
3900319475328460045740
3900319475328460045740
No
Tehran University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران
Mohammad Mehdi
Soltan Dallal
محمد مهدی
سلطان دلال
Msoltandallal@gmail.com
3900319475328460045741
3900319475328460045741
Yes
Tehran University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران، و مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران