Razi Journal of Medical Sciences
مجله علوم پزشکی رازی
RJMS
Medical Sciences
http://rjms.iums.ac.ir
39
journal39
2228-7043
2228-7051
en
jalali
1398
1
1
gregorian
2019
4
1
26
1
online
1
fulltext
fa
ارزیابی اثرات مهار رشدی لاکتوباسیلوس کازیی و لاکتوباسیلوس پاراکازیی کشته شده با حرارت در رده سرطانی K562 لوسمی میلوییدی مزمن انسان در شرایط آزمایشگاهی
Evaluation of Inhibitory Effects of heat-killed Lactobacillus casei and Lactobacillus paracasei on human chronic myelocytic leukemia K562 cell line: an in vitro study
بیولوژی (زیست شناسی)
Biology
پژوهشي
Research
<p><strong><span style="color:#0070C0;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">زمینه و هدف: </span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">پروبیوتیک­ها به عنوان میکروارگانیسم­های گوناگونی تعریف می­شوند که دارای اثرات مفید در جلوگیری و درمان شرایط پاتولوژیک ویژه هستند. خواص ضد سرطانی این گروه از باکتری­ها در مطالعات گوناگون به اثبات رسیده است. هدف این مطالعه ارزیابی اثرات ضدتوموری پروبیوتیک­های <em>لاکتوباسیلوس کازیی</em> و <em>لاکتوباسیلوس پاراکازیی</em> کشته شده با حرارت در رده سرطانی </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">K562</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> لوسمی میلوئیدی مزمن بود.</span></span></span><br>
<strong><span style="color:#0070C0;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">روش کار:</span></span></span></strong> <span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">در این مطالعه تجربی، باکتری­ها در محیط کشت اختصاصی در شرایط بی­هوازی کشت و در دمای </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">C</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">°</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">100 کشته شدند. باکتری­های کشته شده با حرارت پس از خشک شدن بوسیله دستگاه انجماد خشک، توسط اتوکلاو استریل شدند. سپس غلظت­های 125،250، 500، 1000 و 2000 میکروگرم در میلی­لیتر از باکتری­ها تهیه و خواص سلول­کشی آنها علیه رده سرطانی </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">K562</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> در شرایط آزمایشگاهی در زمان­های 24، 48 و 72 ساعت با روش </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">MTT</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> سنجیده شد.</span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;"></span></span></span></span><br>
<strong><span style="color:#0070C0;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">یافته­ ها:</span></span></span></strong> <span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">نتایج نشان داد که <em>لاکتوباسیلوس­</em>های کشته شده با حرارت به طور معنی­داری (05/0</span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">p<</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">) باعث القاء مرگ سلولی رده سرطانی مورد بررسی در تمام زمان­های مورد مطالعه می­شوند و با افزایش غلظت بر میزان سلول­کشی آنها افزوده می­گردد.</span></span></span><br>
<strong><span dir="RTL"><span style="color:#0070C0;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">نتیجه­ گیری:</span></span></span></span></strong><span dir="RTL"><span style="color:black;"><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> بر اساس این یافته­ها می­توان نتیجه گرفت که <em>لاکتوباسیلوس</em>­های کشته شده با حرارت، می­توانند به عنوان کاندیدای بالقوه برای مطالعات بیشتر به عنوان دارویی در درمان لوسمی میلوئیدی مزمن مورد بررسی قرار گیرند.</span></span></span></span></p>
<p><strong>Background:</strong> Probiotics are defined as different microorganisms that may have positive effects on preventing or treatment of special pathologic conditions. Anti-cancer properties of these bacteria have been shown in few studies. The aim of this study was to evaluate anti-tumor effects of heat-killed <em>L. casei</em> and <em>L. paracasei</em> on K562 cell line (chronic myeloid leukemia).<br>
<strong>Methods: </strong>In this experimental study, bacteria were cultured in special medium at anaerobic condition, then, cells killed at temperature of 100°C. Killed cells were dried by lyophilization, finally were sterilized by autoclaving. Then, different concentrations of heat-killed bacteria (125, 250, 500, 1000 and 2000 μg/ml) were prepared separately. Anti-tumor properties of heat-killed bacteria were determined in vitro at 24, 48 and 72 h with MTT assay.<br>
<strong>Results:</strong> Our result showed that heat-killed cells of <em>L. casei</em> and <em>L. paracasei</em> statistically (p˂0.05) have Anti-tumor properties in K562. In addition, Anti-tumor properties of heat-killed cells have direct relationship with concentration.<br>
<strong>Conclusion:</strong> Based on obtained results we conclude that the heat killed <em>Lactobacillus</em> can be used as a potential candidate for further studies on chronic myeloid leukemia treatmentces.<br>
<br>
<strong>Conflicts of interest:</strong> None<br>
</p>
رده سلولی K562, پروبیوتیک, خواص ضد سرطانی
K562, Probiotic, anti tumeric properties, apoptosis
1
9
http://rjms.iums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2148-1&slc_lang=fa&sid=1
malihe
riki
ملیحه
ریکی
malihe.riki@yahoo.com
3900319475328460045054
3900319475328460045054
Yes
Urmia University, Iran
دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
Amir
Tukmechi
امیر
توکمه چی
a.tukmachi@urmia.ac.ir
3900319475328460045055
3900319475328460045055
No
Urmia University, Iran
دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
Akram
Hajirahimi
اکرم
حاجی رحیمی
akramhajirahimi@yahoo.com
3900319475328460045056
3900319475328460045056
No
Urmia University, Iran
دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
Farzane
bonyadi
فرزانه
بنیادی
farzane.bonyadi@yahoo.com
3900319475328460045057
3900319475328460045057
No
Urmia University, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.