Razi Journal of Medical Sciences
مجله علوم پزشکی رازی
RJMS
Medical Sciences
http://rjms.iums.ac.ir
39
journal39
2228-7043
2228-7051
en
jalali
1391
8
1
gregorian
2012
11
1
19
101
online
1
fulltext
fa
اثر مصرف فندق بر قند خون ناشتا، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2
Effects of hazelnut consumption on fasting blood sugar, total antioxidant capacity, hs-CRP and paraoxonase-1 activity in patients with type 2 diabetes
علوم تغذیه
Nutrition Sciences
پژوهشي
Research
<p> <strong> زمینه و هدف: </strong>دیابت با افزایش شاخصهای التهابی و کاهش فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی و ظرفیت آنتی اکسیدانی همراه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مصرف فندق بر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در دیابت نوع 2 انجام پذیرفت. </p><p> <strong> روش کار: </strong>در این کارآزمایی بالینی تصادفی( IRCT: 138807262602N1 ) 8 هفتهای، 50 بیمار به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله 10% کالری دریافتی روزانه با فندق خام جایگزین گردید. نمونه خون در ابتدای مطالعه و در پایان هفته هشتم گرفته شد. دادههای غذایی با استفاده از یادآمد 24 ساعته جمع آوری و با نرم افزار Nutritionist IV آنالیز گردید. تمام دادهها با نرم افزار SPSS 15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. </p><p> <strong> یافتهها: </strong>ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در هر دو گروه نسبت به ابتدای مطالعه کاهش معنیدار نشان داد (در گروه فندق 016/0 p= و در گروه کنترل 004/0 p= )، اما تفاوت بین دو گروه در پایان مطالعه معنیدار نبود (86/0 p= ). قند خون ناشتا، فعالیت پاراکسوناز-1 و hs-CRP سرمی نیز تفاوت معنیداری بین دو گروه نداشت (به ترتیب 38/0 p= ، 39/0 p= و 87/0 p= ). </p><p> <strong> نتیجهگیری: </strong>مصرف فندق خام تأثیری بر قند خون ناشتا، hs-CRP ، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ندارد. </p>
<p> <strong> Background: </strong>Diabetes is associated with increased inflammatory biomarkers and decreased paraoxonase-1 activity and total antioxidant capacity. The aim of this study was to evaluate the effect of hazelnut on hs-CRP, total antioxidant capacity and paraoxonase-1 activity in type 2 diabetes. </p><p> <strong> Methods: </strong>In an 8-week randomized clinical trial, 50 patients were assigned to either the control or intervention groups. Hazelnuts replaced 10% of total daily calorie intake in the intervention group. Blood samples were obtained at the start and at the end of week 8. Dietary data were obtained using 24-dietary recall and were analyzed by Nutritionist IV software. All data were analyzed by SPSS version 15. </p><p> <strong> Results: </strong>Compared with baseline, total antioxidant capacity decreased in both groups, but at the end of the study, there were no statistical differences between two groups. Also, no differences were observed in Fasting blood sugar (FBS), paraoxonase-1 activity and hs-CRP levels. </p><p> <strong> Conclusion: </strong>Hazelnuts consumption had no effect on FBS, hs-CRP, total antioxidant capacity and paraoxonase-1 activity in type 2 diabetic patients. </p>
فندق، hs-CRP، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، پاراکسوناز-1، دیابت نوع 2.
Hazelnut, hs-CRP, Total antioxidant capacity, Paraoxonase-1, Type 2 diabetes.
40
50
http://rjms.iums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-1350&slc_lang=fa&sid=1
Reihaneh
Darvish Damavandi
ریحانه
درویش دماوندی
3900319475328460021939
3900319475328460021939
No
Tehran University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران
Shahryar
Eghtesadi
شهریار
اقتصادی
3900319475328460021940
3900319475328460021940
Yes
Tehran University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران
Farzad
Shidfar
فرزاد
شیدفر
3900319475328460021941
3900319475328460021941
No
Tehran University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران
Iraj
Heydari
ایرج
حیدری
3900319475328460021942
3900319475328460021942
No
Tehran University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران
Abbas
Rahimi Foroushani
عباس
رحیمی فروشانی
3900319475328460021943
3900319475328460021943
No
Tehran University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران