Razi Journal of Medical Sciences
مجله علوم پزشکی رازی
RJMS
Medical Sciences
http://rjms.iums.ac.ir
39
journal39
2228-7043
2228-7051
en
jalali
1388
8
1
gregorian
2009
11
1
16
November
online
1
fulltext
fa
ارزیابی وضعیت تغذیه بیماران مبتلا به سرطان در طی شیمیدرمانی در بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران سال 86- 1385
Nutritional Assessment of Cancer Patients during Chemotherapy in Iran University of Medical Sciences Affiliated Hospitals, 2006-2007
علوم تغذیه
Nutrition Sciences
پژوهشي
Research
<h2 style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" dir="rtl"><p><span lang="FA"></span></p><p><span lang="FA"> زمینه و هدف: سوءتغذیه ناشی از سرطان و تحلیل ذخایر تغذیهای میتواند منجر به افزایش خطر بیماریزایی، کاهش پاسخ به درمانهای ضدسرطان و مدت بقای کمتر در بیماران مبتلا به سرطان شود. این پژوهش بهمنظور ارزیابی وضعیت تغذیه بیماران مبتلا به سرطان درطی شیمیدرمانی در بیمارستانهای تابعه دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی ایران صورت گرفت.</span><h4 style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" dir="rtl"><span lang="FA">روش بررسی: در این پژوهش که به روش طولی انجام شد، 71بیمار بزرگسال مبتلا به انواع بدخیمی بهروش نمونهگیری طبقهای با تخصیص متناسب از دو بیمارستان رسول اکرم(ص) و فیروزگر تهران انتخاب شدند. وضعیت تغذیه آنها توسط شاخصهای تنسنجی (</span><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">BMI</span><span dir="rtl"></span></font><span lang="FA"><span dir="rtl"></span>، </span><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">MAC</span><span dir="rtl"></span></font><span lang="FA"><span dir="rtl"></span>، </span><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">AMA</span><span dir="rtl"></span></font><span lang="FA"><span dir="rtl"></span>، </span><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">TSF</span><span dir="rtl"></span></font><span lang="FA"><span dir="rtl"></span>) وبیوشیمیایی (آلبومین و توتالپروتئین سرم)، دریافت غذایی (پرسشنامهیادآمدغذایی24ساعته و ثبتغذایی3روزه) و<font size="2"><font face="B Mitra"><span style="mso-spacerun: yes"> </span>پرسشنامه</font></font></span><span dir="ltr"><font face="Times New Roman">PG-SGA</font></span><span lang="FA"></span><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">Ottery’s</span><span dir="rtl"></span></font><span><span dir="rtl"></span> <span lang="FA"><font size="2" face="B Mitra">در سه مقطع زمانی آغاز، میانه و پایان دوره کامل شیمیدرمانی ارزیابی شد.دادهها توسط آزمونهای</font></span></span><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">Repeated Measure ANOVA </span><span dir="rtl"></span></font><span lang="FA"><span dir="rtl"></span>، </span><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">Wilcoxon</span><span dir="rtl"></span></font><span lang="FA"><span dir="rtl"></span><font face="B Mitra"><font size="2"><span style="mso-spacerun: yes"> </span>و </font></font></span><span dir="ltr"></span><span dir="ltr"><span dir="ltr"></span><font face="Times New Roman"><font size="2"><span style="mso-spacerun: yes"> </span>Kruskal-Wallis</font></font></span><span dir="rtl"></span><span lang="FA"><span dir="rtl"></span> در نرمافزار </span><span dir="ltr"></span><span dir="ltr"><span dir="ltr"></span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span style="mso-spacerun: yes"> </span>SPSS V.12</font></font></span><span dir="rtl"></span><span lang="FA"><span dir="rtl"></span> آنالیزشدند.<p></p></span></h4><h4 style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" dir="rtl"><span class="CharChar8"><span lang="AR-SA">یافتهها:</span></span><span lang="AR-SA"> </span><span lang="FA">در طول دوره درمان، میانگین شاخصهای آنتروپومتری و بیوشیمیایی در 50 بیمار زنده تا پایان دوره درمان روند افزایش غیرمعنیدار و میانگین مصرف درشتمغذیها و انرژی آنها روند کاهش غیرمعنیدار یافت.</span><span lang="AR-SA"> 21 نفر از بیماران درطول دورهدرمان فوت شدند که </span><span lang="FA">میانگین </span><span dir="ltr"></span><span dir="ltr" lang="FA"><span dir="ltr"></span><span style="mso-spacerun: yes"><font size="2" face="Times New Roman"> </font></span></span><span dir="ltr"><font face="Times New Roman">BMI</font></span><span lang="FA">و </span><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">MAC</span><span dir="rtl"></span></font><span lang="FA"><span dir="rtl"></span> آنها روند کاهش معنیدار (به ترتیب: 01/0=</span><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">p</span><span dir="rtl"></span></font><span lang="FA"><span dir="rtl"></span>، 02/0=</span><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">p</span><span dir="rtl"></span></font><span lang="FA"><span dir="rtl"></span>) داشت. درصد سوءتغذیه در طول دورهدرمان، بر اساس شاخصهای مذکور از 100-0% متغیر بود که در بیماران زنده تا پایان درمان روندی تقریباً ثابت و برای فوتشدهها روند افزایشی داشت. بر اساس<font size="2"><font face="B Mitra"><span style="mso-spacerun: yes"> </span>پرسشنامه</font></font></span><span dir="ltr"><font face="Times New Roman">PG-SGA</font></span><span lang="FA"></span><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">Ottery’s</span><span dir="rtl"></span></font><span lang="FA"><span dir="rtl"></span>، 80% بیماران زنده و 100% فوتشدهها به مداخله تغذیهای نیازداشتند.<p></p></span></h4><h4 style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" dir="rtl"><span lang="FA">نتیجهگیری: میزان سوءتغذیه در افراد فوتشده در طول درمان، بیماران در مرحله پیشرفته بیماری و افراد با بدخیمیهای با منشاء ناشناخته و همچنین قسمت فوقانیدستگاه گوارش و ریه بیشتر از سایرین بود. تخمین درصد سوءتغذیه در بیماران مبتلا به سرطان بسته به ابزار به کاررفته، مرحله، نوع و وضعیت حیات متفاوت است. بنابراین ارزیابی وضعیت تغذیه این بیماران در بدو تشخیص بیماری با هدف اعمال مداخله تغذیهای مناسب و پیگیری وضعیت تغذیه بیمار درطی دوره درمانهای ضدسرطان ضروری است. <p></p></span></h4></p></h2><p></p>
<p> <strong></strong></p><p> <strong>Background and Aim:</strong> Cancer associated malnutrition and depletion of nutritional reserves can lead to an increased risk of morbidity, reduced response to anticancer therapies and shorter survival in patients with cancer. The aim of this study was to assess the nutritional status of cancer patients during chemotherapy in hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences. </p><p> <strong> Materials and Methods: </strong>In this longitudinal study 71 adult patients with different kinds of malignancies were selected through a stratified sampling method from Hazrat-e-Rasool Akram and Firoozgar hospitals. Nutritional status was evaluated by anthropometric indices (BMI, MAC, AMA, and TSF), biochemical parameters (Albumin, Total Protein), nutritional intake (24hours-Food Recall Questionnaire and 3days-Food Record) and Ottery’s PG-SGA questionnaire at the beginning, middle and end of chemotherapy period. Data were analyzed by Repeated Measure ANOVA, Wilcoxon and Kruskal-Wallis tests of SPSS V.12 software. </p><p> <strong> Results: </strong>A nonsignificant increasing trend was observed for the anthropometric and biochemical data and a nonsignificant decreasing trend was observed in macronutrients and energy consumption of 50 patients who successfully finished the treatment duration. Twenty one patients who expired during the treatment period had a significant decreasing trend for BMI and MAC (p=0.01 and p=0.02, respectively).The frequency of malnutrition varied from 0 to 100% according to different indices that used to identify the nutritional status. According to the Ottery’s PG-SGA questionnaire, 80% of the survived cases and 100% of the deceased patients required nutritional intervention. </p><p> <strong> Conclusions: </strong>Our results demonstrate that the highest rate of malnutrition prevailed among patients who died during the treatment period had stage IV of the disease, Malignancy with Unknown Origin (MUO), upper GI and/or lung cancers. The frequency of malnutrition depends on stage and kind of malignancy and the methods used to assess the patients. Appropriate and early nutritional assessment is critical after the diagnosis of cancer and during anticancer treatments with the aim of using proper nutritional recommendations/interventions for cancer patients. </p>
ارزیابی تغذیهای، سرطان،سوءتغذیه، شیمیدرمانی
Nutritional assessment, Cancer ,Malnutrition
0
0
http://rjms.iums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-908&slc_lang=fa&sid=1
M.
Zarif Yeganeh
مریم
ظریفیگانه
3900319475328460016741
3900319475328460016741
Yes
Sh.
Eghtesadi
شهریار
اقتصادی
3900319475328460016742
3900319475328460016742
No
M.
Vakili
مسعود
وکیلی
3900319475328460016743
3900319475328460016743
No
A.H.
Faghih
امیرحسین
فقیه
3900319475328460016744
3900319475328460016744
No
H.
Haghani
حمید
حقانی
3900319475328460016745
3900319475328460016745
No
I.
Noormohammadi
عیسی
نورمحمدی
3900319475328460016746
3900319475328460016746
No
A.
Golshaian
علی
گلشائیان
3900319475328460016747
3900319475328460016747
No