TY - JOUR JF - RJMS JO - RJMS VL - 23 IS - 144 PY - 2016 Y1 - 2016/6/01 TI - The molecular epidemiology evaluation and antibiotic resistance patterns of Salmonella isolated in food outbreaks in Yazd province by culture and PCR methods TT - بررسی مولکولار اپیدمیولوژی طغیان‌های غذایی ناشی از سالمونلا به روش کشت و PCR در استان یزد N2 - سابقه و هدف : سالمونلا یکی از مهمترین باکتریهای آلوده کننده زنجیره غذایی در جهان است. افزایش مقاومت این باکتری به آنتی بیوتیک ها باعث افزایش خطر در سلامتی جامعه و به عنوان یکی از پاتوژن های مهم ایجاد کننده گاستروانتریت های ناشی ازطغیان های مواد غذایی است. هدف از این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و مولکولار اپیدمیولوژی طغیان های غذایی ناشی از سالمونلا به روش کشت و PCR دراستان یزد می باشد. موادوروش ها: این مطالعه از نوع توصیفی و مقطعی طی مدت یک سال بر روی 39 طغیان منتقله از غذا که شامل 141 نمونه (سواپ مدفوع اسهالی) از استان یزد صورت گرفت. نمونه ها جهت غنی سازی ابتدا درسلنیت F و سپس روی محیط های هکتون انتریک آگار (HEA) یا گزیلوز لایزین دکستروز آگار(XLD) کشت داده شد. از کلنی های مشکوک انتخاب شده تست های بیوشیمیایی و سرولوژی برای تشخیص سالمونلاها انجام گرفت. از PCRبرای تایید سالمونلا های جدا شده استفاده گردید. مقاومت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش دیسک- دیفیوژن بررسی شد. یافته ها: از 141 نمونه ( 8/7%)11 سالمونلا جدا گردید. سروگروپ همه سالمونلاهای جدا شده از نوع D بود. حساسیت کامل (100%) به سیپروفلوکساسین و ایمی پنم و بیشترین مقاومت به نالیدیکسیک اسید (07/73%) مشاهده شد. همه جدایه های سالمونلا با PCR تایید شدند. نتیجه گیری: سالمونلا یک باکتری عامل عفونت گوارشی در طغیان منتقله از غذا شناخته شده.شناسائی سروتیپ و الگوی مقاومت میکروبی این باکتری در درمان بیماریهای حاصله بسیار موئثر است. SP - 1 EP - 8 AU - Yahyavi, Anjelina AU - Sedighi, Samaneh AU - Soltan Dallal, Mohammad Mehdi AD - Tehran University of Medical Sciences. KW - Salmonella KW - Outbreak KW - Yazd KW - PCR UR - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3839-fa.html ER -