TY - JOUR JF - RJMS JO - RJMS VL - 28 IS - 9 PY - 2021 Y1 - 2021/12/01 TI - The effect of immersion in cold water on muscle injury indices during and after repetitive sessions of simulated competition TT - تاثیر غوطه‌وری در آب سرد بر شاخص‌های آسیب عضلانی حین و متعاقب وهله‌های تکراری رقابت شبیه‌سازی شده N2 - زمینه و هدف: اجرای بهینه مهارت­های ورزشی، حاصل تعامل پیچیده عوامل فیزیولوژیک و انتخاب یک روش مطلوب جهت ریکاوری است. هدف این پژوهش تعیین تاثیر غوطه ­وری در آب سرد بر شاخص­های آسیب عضلانی حین و متعاقب وهله­های تکراری رقابت شبیه­سازی شده بود. روش کار: در این تحقیق نیمه تجربی، 12 تکواندوکار مرد شهرستان کرج (میانگین قد 0.06±1.76 سانتی­متر، وزن 4.6±59 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 18/2±20/19 کیلوگرم بر متر مربع) در دسترس و هدفمند انتخاب و به­صورت تصادفی به دو گروه غوطه­وری در آب سرد و گروه کنترل (ریکاوری غیرفعال) تقسیم شدند. آزمودنی­ها در فواصل زمانی یک ساعته، سه مسابقه شبیه­ سازی شده تکواندو را انجام دادند. غوطه­وری در آب سرد به صورت غوطه ­وری موضعی پاها در آب سرد با دمای 11 درجه سانتی­گراد و به مدت 11 دقیقه، انجام شد. داده­ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس عاملی با اندازه­گیری­های مکرر، آزمون تی وابسته­ و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی­داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند. یافته­‌ها: نتایج نشان داد که رقابت شبیه­سازی شده منجر به افزایش معنی­دار در میزان شاخص­های AST، ALT، CK و LDH در گروه غوطه­وری در آب سرد نسبت به گروه کنترل شد. همچنین میانگین شاخص­های AST، ALT، CK و LDH گروه غوطه­وری در آب سرد در کل مراحل پژوهش به­طور معنی­داری کمتر از گروه کنترل بود (001/0>P). نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، به­نظر می­رسد، می­توان برای به­حداقل رساندن دوره آسیب و کوفتگی عضلانی و همچنین برای داشتن ریکاوری بهتر در زمان­های کم، از غوطه­وری در آب سرد استفاده کرد. SP - 184 EP - 195 AU - Agha fathi, Ameneh AU - Sarshin, Amir AU - Rahimi, Alireza AU - Alijani, Eidi AD - Department of Physical Education and Sport Science, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran. KW - Recovery KW - Simulated competition KW - Creatine kinase KW - Lactate dehydrogenase KW - Aspartate aminotransferase KW - Alanine aminotransferase UR - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7021-fa.html ER -