RT - Journal Article T1 - STUDYING THE ANTAGONISTIC EFFECT OF ISOLATED LACTOBACILLUS FROM SOIL WHERE NATIVE YOGURT IS PROCESSED AGAINST PATHOGENIC BACTERIA JF - RJMS YR - 2018 JO - RJMS VO - 24 IS - 164 UR - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4815-fa.html SP - 63 EP - 73 K1 - Lactobacillus K1 - Antimicrobial activity K1 - Pathogenic bacteria AB - زمینه و هدف: باکتری­های اسید لاکتیک در بهبود طعم فرآورده­های غذایی دخالت کرده و با تولید مواد ضد میکروبی به نام باکتریوسین، نقش عمده­ای را در جلوگیری از رشد ارگانیسم­های فاسدکننده غذا و پاتوژن­ها به عهده دارند. هدف از این مطالعه بررسی اثر آنتاگونیستی لاکتوباسیل­های جدا شده از خاک محل فرآوری ماست محلی بر علیه باکتری­های بیماری­زا بوده است. روش کار: در این مطالعه از نمونه خاک آلوده به پساب ماست محلی، لاکتوباسیلوس­ها جداسازی و به کمک روش­های بیوشیمیایی شناسایی شدند. خاصیت ضد میکروبی مایع رویی کشت آن­ها برعلیه 5 باکتری بیماری­زا به کمک روش چاهک (Well Diffusion Agar) و دیسک Diffusion Disk) Agar) مورد بررسی قرار گرفت. به منظور کاهش خطا هر آزمون سه بار تکرار شد و قطر هاله عدم رشد اندازه گیری و توانایی ضد میکروبی آن­ها با هم مقایسه گردید. یافته­ها: مطابق با نتایج، سه گونه لاکتوباسیلوس شناسایی شد. این باکتری­ها شامل لاکتوباسیلوس کازئی، پلانتاروم و دلبروکی بود. همچنین این باکتری­ها توان ضد میکروبی خوبی را در مقابل باکتری­های بیماری­زا از خود نشان دادند. بیشترین اثر ضد باکتریایی از لاکتوباسیلوس کازئی بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس در روش چاهک با میانگین قطر هاله عدم رشد 66/18 میلی­متر مشاهده شد. نتیجه‌گیری: تنوع ارزشمندی از باکتری­های تولید کننده باکتریوسین با فعالیت ضد باکتریایی بر علیه باکتری­های بیماری­زا در لبنیاتی که به صورت سنتی تهیه می­شوند وجود دارد و استفاده از آن­ها در تولید فرآورده­های لبنی صنعتی توصیه می­شود. LA eng UL http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4815-fa.html M3 ER -