TY - JOUR JF - RJMS JO - RJMS VL - 16 IS - 0 PY - 2009 Y1 - 2009/6/01 TI - Dietary Intake of Antioxidants and Nutritional Factors Affecting the Illness in Women with Rheumatoid Arthritis TT - بررسی دریافت منابع غذایی آنتی‌اکسیدان و عوامل تغذیه‌ای مؤثر بر بیماری آرتریت روماتوئید در زنان N2 -     زمینه و هدف: آرتریت روماتوئید (Rheumatoid Arthritis-RA) یک بیماری خودایمنی التهابی مزمن است که با سفتی، درد و تورم مفاصل همراه است. در مطالعات مختلف مشخص شده است که بعضی از مواد غذایی اثرات سودمند یا مضری بر این بیماری داشته است و در چندین مطالعه گزارش کرده‌اند که رژیم غذایی گیاه‌خواری و نیز استفاده از محصولات لبنی اثرات مثبتی در بهبود RA داشته است. هدف از این پژوهش، بررسی دریافت منابع غذایی آنتی‌اکسیدان و عوامل تغذیه‌ای مؤثر بر بیماری آرتریت روماتوئید در زنان بوده است.روش بررسی: در این مطالعه موردی – شاهدی زنان مبتلا به RA مراجعه‌کننده به کلینیک تخصصی روماتولوژی شهر اهواز و افراد سالم همراه بیمار که از نظر سن و جنس با بیماران همسان‌سازی شده بودند (هر گروه 40 نفر) انتخاب شدند. جمع‌آوری داده‌ها به روش مستقیم با استفاده از پرسشنامه بسامد غذایی (Food Frequency Questionnaire-FFQ) صورت گرفت. در این پرسشنامه (FFQ) تکرار مصرف غذایی در 3 دسته روزانه، هفتگی و به ندرت تقسیم شدند. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری t و مجذور کای و به کمک نرم‌افزار SPSS V. 13 تجزیه و تحلیل شدند.یافته‌ها: از بین گروه‌های غذایی مورد بررسی: مصرف روزانه گوجه فرنگی 3 برابر (02/0 P SP - 39 EP - 46 AU - Amani, R. AU - Shoyoei, R. AU - Kazemi, H. AU - Seraj, M.S AU - Haghighizadeh, M.H. AD - KW - Rheumatoid arthritis KW - Dietary antioxidants KW - Nutritional factors UR - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1162-fa.html ER -