%0 Journal Article %A Amani, R. %A Shoyoei, R. %A Kazemi, H. %A Seraj, M.S %A Haghighizadeh, M.H. %T Dietary Intake of Antioxidants and Nutritional Factors Affecting the Illness in Women with Rheumatoid Arthritis %J Razi Journal of Medical Sciences %V 16 %N 0 %U http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1162-fa.html %R %D 2009 %K Rheumatoid arthritis, Dietary antioxidants, Nutritional factors, %X     زمینه و هدف: آرتریت روماتوئید (Rheumatoid Arthritis-RA) یک بیماری خودایمنی التهابی مزمن است که با سفتی، درد و تورم مفاصل همراه است. در مطالعات مختلف مشخص شده است که بعضی از مواد غذایی اثرات سودمند یا مضری بر این بیماری داشته است و در چندین مطالعه گزارش کرده‌اند که رژیم غذایی گیاه‌خواری و نیز استفاده از محصولات لبنی اثرات مثبتی در بهبود RA داشته است. هدف از این پژوهش، بررسی دریافت منابع غذایی آنتی‌اکسیدان و عوامل تغذیه‌ای مؤثر بر بیماری آرتریت روماتوئید در زنان بوده است.روش بررسی: در این مطالعه موردی – شاهدی زنان مبتلا به RA مراجعه‌کننده به کلینیک تخصصی روماتولوژی شهر اهواز و افراد سالم همراه بیمار که از نظر سن و جنس با بیماران همسان‌سازی شده بودند (هر گروه 40 نفر) انتخاب شدند. جمع‌آوری داده‌ها به روش مستقیم با استفاده از پرسشنامه بسامد غذایی (Food Frequency Questionnaire-FFQ) صورت گرفت. در این پرسشنامه (FFQ) تکرار مصرف غذایی در 3 دسته روزانه، هفتگی و به ندرت تقسیم شدند. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری t و مجذور کای و به کمک نرم‌افزار SPSS V. 13 تجزیه و تحلیل شدند.یافته‌ها: از بین گروه‌های غذایی مورد بررسی: مصرف روزانه گوجه فرنگی 3 برابر (02/0 P %> http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1162-fa.pdf %P 39-46 %& 39 %! %9 Research %L A-10-1-851 %+ %G eng %@ 2228-7043 %[ 2009