TY - JOUR T1 - Study of Correlation between Nutritional Factors and Acute Myocardial Infarction TT - بررسی ارتباط عوامل تغذیه‌ای و انفارکتوس حاد میوکارد Study of Correlation between Nutritional Factors and Acute Myocardial Infarction JF - RJMS JO - RJMS VL - 13 IS - 50 UR - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-576-fa.html Y1 - 2006 SP - 147 EP - 154 KW - Key Words: 1) Acute Myocardial Infarction 2) Nutritional Risk Factors 3) Cardiovascular Diseases N2 -     زمینه و هدف: تأثیر میزان مصرف و تنوع مواد غذایی و نوشیدنی‌ها بر رخداد انفارکتوس حاد میوکارد در مطالعات گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط عوامل خطر تغذیه‌ای و انفارکتوس حاد میوکارد می‌باشد. روش بررسی: این مطالعه از نوع مورد شاهدی است که بر روی 250 بیمار مبتلا به اولین انفارکتوس حاد میوکارد و 250 نفر گروه شاهد که فاقد بیماری مذکور بوده و از نظر متغیرهای سن و جنس همسان شده بودند، انجام گرفت. بیماران مبتلا، مراجعین به بخش مراقبت‌های ویژه قلبی مرکز آموزشی درمانی امام‌خمینی تهران در طی سال 1382 بوده‌اند. نمونه‌گیری به روش غیراحتمالی متوالی صورت گرفت و روش جمع‌آوری داده‌ها از طریق مصاحبه بود. آزمون‌های آماری مورد استفاده در این مطالعه شامل آزمون T، کای دو و نسبت شانس بوده است. میزان خطای آلفا در آزمون‌ها 05/0 لحاظ شده است. یافته‌ها: میانگین سنی، 8/54 سال(9/11±=SD) می‌باشد. شایع‌ترین نوع روغن مصرفی در دو گروه مورد مطالعه، روغن‌های گیاهی بوده است. مصرف آبجو در گروه بیماران به گونه‌ای معنی‌دار بیش‌تر از گروه شاهد بود(009/0=P). همچنین نسبت شانس(OR=Odds Ratio) مصرف آبجو به میزان 1/1(814/1-0286/1=CI) بود. میزان مصرف قهوه روزانه در دو گروه تفاوت نشان نداد اما مصرف چای به صورت روزانه در گروه بیماران از گروه شاهد بیش‌تر بود(005/0=P). میانگین مصرف گوشت قرمز در گروه بیماران بیش‌تر از گروه شاهد بوده است(003/0=P). میزان مصرف روزانه ماهی، تخم‌مرغ، غلات خام و پخته، غذاهای پرنمک، سبزیجات و مواد قندی در دو گروه، تفاوت معنی‌دار نشان نداد. اما مصرف لبنیات و میوه تازه به گونه‌ای معنی‌دار در گروه شاهد بیش‌تر بوده است(000/0=P). نتیجه‌گیری: از این رو لزوم استفاده از رژیم‌های غذایی مناسب در پیشگیری از وقوع بیماری‌های عروقی قلب، مورد تأکید بوده و می‌توان با افزایش آگاهی جامعه نسبت به انتخاب رژیم‌های غذایی متناوب اقدام نمود. M3 ER -