@ARTICLE{, author = {}, title = {Effects of Caffeine, L-Carnitine and Their Combination on 400m Freestyle Performance in Adolescent Female Swimmers}, volume = {22}, number = {133}, abstract ={زمینه و هدف: سال‌ها است که ورزشکاران برای بهبود عملکرد ورزشی از ترکیبات گوناگونی استفاده می‌کنند. هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات مصرف کافئین، کارنیتین، و کارنیتین- کافئین بر سطح اسید لاکتیک و رکورد شنای 400 متر کرال سینه شناگران دختر نوجوان بود. روش کار: در مطالعه ی دوسوکور 16 شناگر شهرستان کرج با میانگین سنی 14/1 ±9/13 نمایه‌ی توده‌ی بدن 34/4 ±7/21 قد 75/58 ±9/160 وزن31/1±3/56 مورد بررسی قرار گرفتند. فعالیت ورزشی شامل طی مسافت 400 مترشنای کرال سینه با حداکثر سرعت بود. این فعالیت، نیم ساعت پس از مصرف کافئین (3 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن)، 5/1 گرم ال– کارنیتین، ترکیبی از کافئین – ال کارنتین و دارونما در4 جلسه مجزا و مشابه برای هر آزمودنی انجام شد. اسید لاکتیک خون در1 و 10 دقیقه پس از پایان فعالیت اندازه گیری شد. یافته‌ها: نتایج تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر نشان داد که مصرف مکمل (کافئین، ال-کارنتین، کافئین و ال کارنتین و دارونما) بر عملکرد شنای 400 متر کرال سینه اثر نداشت (05/0≤p). همچنین؛ نتاج نشان داد که بین میزان تجمع اسید لاکتیک در دقیقه اول بازگشت به حالت اولیه در سطوح مختلف مصرف مکمل شامل کافئین و کافئین - ال کارنتین با دارونما تفاوت معناداری مشاهده شد ( 001/ 0 >p). نتیجه‌گیری: مصرف کارنیتین، کافئین و کارنیتین-کافئین قبل از ورزش در عملکرد شنای 400متر کرال سینه شناگران اثر ندارد. از طرف دیگر مصرف کافئین به تنهایی و همراه با ال کارنتین سبب تجمع بیشتراسیدلاکتیک در دقیقه اول بازگشت به حالت اولیه می‌شود. }, URL = {http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3895-fa.html}, eprint = {http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3895-fa.pdf}, journal = {Razi Journal of Medical Sciences}, doi = {}, year = {2015} }