TY - JOUR JF - RJMS JO - RJMS VL - 20 IS - 113 PY - 2013 Y1 - 2013/11/01 TI - The effects of dark chocolate on glycemic control and blood pressure in hypertensive diabetic patients: a randomized clinical trial TT - بررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر شاخص های گلیسمی و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به پرفشاری خون:کارآزمایی بالینی تصادفی N2 -  زمینه و هدف: شکلات و سایر فرآورده های غنی از فلاونوئید کاکائو، به علت خاصیت کاهندگی فشار خون، به عنوان یک درمان غیردارویی توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین اثرات 8 هفته مصرف شکلات تلخ بر قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) و فشار خون بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به پرفشاری خون انجام شد. روش کار: در این کارآزمایی بالینی 69 بیمار دیابتی مبتلا به فشار خون به طور تصادفی به دو گروهمداخله (35 نفر) و کنترل (34 نفر) تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 25 گرم شکلات تلخ (450 پلی فنول میلی گرم در روز) و گروه کنترل همان میزان شکلات سفید دریافت کردند. نمونه خون در ابتدا و بعد از 8 هفته مداخله جمع آوری گردید و سطوح قند خون ناشتا (Fasting Blood Sugar-FBS)، انسولین ناشتا و HbA1c خون اندازه گیری شدند. در ابتدا و انتهای مطالعه فشار خون سیستولی و دیاستولی، وضعیت آنتروپومتری، سطوح فعالیت بدنی، دریافت مواد غذایی نیز برآورد شد و بین دو گروه مقایسه گردید. یافته‌ها: در گروه شکلات تلخ میزان فشار خون سیستول و دیاستول به طرز چشمگیری در مقایسه با گروه کنترل و ابتدای مطالعه کمتر بود (001/0p SP - 78 EP - 86 AU - Haghighat, Neda AU - Rostami, Ali AU - Eghtesadi, Shahryar AU - Shidfar, Farzad AU - Heidari, Iraj AU - Hoseini, Aghafatemeh AD - Tehran University of Medical Sciences KW - Dark chocolate KW - Glycemic status KW - Blood pressure KW - Hypertensive diabetic patients. UR - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2784-fa.html ER -