@ARTICLE{Eghtesadi, author = {Darvish Damavandi, Reihaneh and Eghtesadi, Shahryar and Shidfar, Farzad and Heydari, Iraj and Rahimi Foroushani, Abbas and }, title = {Effects of hazelnut consumption on fasting blood sugar, total antioxidant capacity, hs-CRP and paraoxonase-1 activity in patients with type 2 diabetes}, volume = {19}, number = {101}, abstract ={  زمینه و هدف: دیابت با افزایش شاخص‌های التهابی و کاهش فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی و ظرفیت آنتی اکسیدانی همراه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مصرف فندق بر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در دیابت نوع 2 انجام پذیرفت.   روش کار: در این کارآزمایی بالینی تصادفی( IRCT: 138807262602N1 ) 8 هفته‌ای، 50 بیمار به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله 10% کالری دریافتی روزانه با فندق خام جایگزین گردید. نمونه خون در ابتدای مطالعه و در پایان هفته هشتم گرفته شد. داده‌های غذایی با استفاده از یادآمد 24 ساعته جمع آوری و با نرم افزار Nutritionist IV آنالیز گردید. تمام داده‌ها با نرم افزار SPSS 15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.   یافته‌ها: ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در هر دو گروه نسبت به ابتدای مطالعه کاهش معنی‌دار نشان داد (در گروه فندق 016/0 p= و در گروه کنترل 004/0 p= )، اما تفاوت بین دو گروه در پایان مطالعه معنی‌دار نبود (86/0 p= ). قند خون ناشتا، فعالیت پاراکسوناز-1 و hs-CRP سرمی نیز تفاوت معنی‌داری بین دو گروه نداشت (به ترتیب 38/0 p= ، 39/0 p= و 87/0 p= ).   نتیجه‌گیری: مصرف فندق خام تأثیری بر قند خون ناشتا، hs-CRP ، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ندارد. }, URL = {http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2262-fa.html}, eprint = {http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2262-fa.pdf}, journal = {Razi Journal of Medical Sciences}, doi = {}, year = {2012} }