TY - JOUR T1 - Pulmonary Function Tests in Bakers of Tehran and Comparison with Control Group TT - بررسی آزمونهای کارکرد ریوی در نانوایان غرب تهران و مقایسه با گروه شاهد JF - RJMS JO - RJMS VL - 6 IS - 2 UR - http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1772-fa.html Y1 - 1999 SP - 128 EP - 133 KW - Pulmonary Function Tests KW - Baker KW - Diagnosis KW - Flour KW - Spirometry N2 -   دود و حرارت تنورهای هیزمی و گرد و غبار ناشی از آرد از عواملی هستند که منجر به اختلال در راههای هوائی به صورت برونشیت مزمن و آسم می شوند. برای بررسی آثار سو این عوامل آزمونهای کارکرد ریوی نانواهایی که با تنور غیر هزیمی کار می کنند از نانوائیهای غرب تهران 200 نانوا به طور تصادفی انتخاب شدند. از این نانواها، در محل کار با نفس سنج دستی (portable spirometer) نفس سنجی (spirometry) به عمل آمد و حجمهای مختلف ریوی شامل اندازه گیری شد. سپس نتایج مطالعه با گروه شاهد از کسبه محل و کارگران شرکت کلین پارت شاغل در بیمارستان با همان تعداد مورد مقایسه قرار گرفت. تفاوت معنی داری بین درصد حجمهای ذکر شده گروه نانوا و شاهد ملاحظه نگردید (0/05 M3 ER -