@ARTICLE{Zahmatkesh, author = {Zahmatkesh, Mohammad Mehdi and Afshar, Bagher and Ehteshami Afshar, Amin and }, title = {Pulmonary Function Tests in Bakers of Tehran and Comparison with Control Group}, volume = {6}, number = {2}, abstract ={  دود و حرارت تنورهای هیزمی و گرد و غبار ناشی از آرد از عواملی هستند که منجر به اختلال در راههای هوائی به صورت برونشیت مزمن و آسم می شوند. برای بررسی آثار سو این عوامل آزمونهای کارکرد ریوی نانواهایی که با تنور غیر هزیمی کار می کنند از نانوائیهای غرب تهران 200 نانوا به طور تصادفی انتخاب شدند. از این نانواها، در محل کار با نفس سنج دستی (portable spirometer) نفس سنجی (spirometry) به عمل آمد و حجمهای مختلف ریوی شامل اندازه گیری شد. سپس نتایج مطالعه با گروه شاهد از کسبه محل و کارگران شرکت کلین پارت شاغل در بیمارستان با همان تعداد مورد مقایسه قرار گرفت. تفاوت معنی داری بین درصد حجمهای ذکر شده گروه نانوا و شاهد ملاحظه نگردید (0/05 }, URL = {http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1772-fa.html}, eprint = {http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1772-fa.pdf}, journal = {Razi Journal of Medical Sciences}, doi = {}, year = {1999} }