Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، دانشگاه علم و هنر وابسته به جهاد دانشگاهی، یزد، ایران ، Khalili.foroogh@gmail.com
چکیده: (149 مشاهده)
زمینه و هدف: خانواده درمانی جزئی از درمانهایی است که با پوشش تمام اعضای خانواده میتواند کمک بسیاری به خانوادهها نماید. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی خانواده درمانی بر عملکرد خانواده و رضایت زناشویی در زنان متاهل کارمند انجام شد.
روش کار: جامعه مورد زنان متاهل کارمند شهر کرمان بود. نمونه مورد بررسی در این پژوهش تعداد 30 نفر بود که به دو گروه کنترل(15 نفر) و گروه آزمایش(15 نفر) که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و گروه آزمایش در 8 جلسه درمانی یک ساعته شده شرکت کردند. داده به وسیله پرسشنامه عملکرد خانواده تاویتیان و همکاران (1987) و رضایت زناشویی انریچ(1989) به دست آمد و با روش آماری تحلیل کو واریانس تحلیل شد.
یافتهها: با توجه به سطح معنادار در تعامل، مشاهده شد که ارتباط کواریانس بین این دو متغیر معنادار و میزان اثر آن برابر 185/6202 است و فرضیه تایید می گردد. به عبارت دیگر خانواده درمانی بر عملکرد خانواده در زنان متاهل کارمند تاثیر معنادار دارد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج به دست آمده از پژوهش میتوان گفت که استفاده از خانواده درمانی می تواند در بهبود مسائل خانواده بسیار کمک کند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی