برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.IAU.PS.REC.1402.040
Ethics code: IR.IAU.PS.REC.1402.040
Clinical trials code: IR.IAU.PS.REC.1402.040

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی ، mh_mohamadi@yahoo.com
چکیده:   (396 مشاهده)
زمینه و هدف: رنگدانه قرمز پرودیجیوسین توسط باکتری سراشیا مارسیسنس تولید شده و دارای فعالیت­های ضد میکروبی، ضد سرطانی و آنتی فولینگ است. در تحقیق حاضر اثر ضد سرطانی این رنگدانه بر روی سلول­های سرطانی سرطان تخمدان مورد ارزیابی قرار گرفت.
روش کار: باکتری سراشیا مارسیسنس از بانک میکروبی انستیتو پاستور خریداری شد و رنگدانه آن با حلال متانول استخراج گردید. رنگدانه خام با کروماتوگرافی با ستون سیلیکاژل تخلیص و سپس با FT-IR مشخصه­یابی شد. سپس سمیت سلولی رنگدانه علیه سلول­های SKOV3 سرطان تخمدان و HEK-293 نرمال با آزمون MTT ارزیابی شد. همچنین توانایی رنگدانه در القای آپوپتوز در سلول­های سرطانی، با روش فلوسایتومتری مورد مطالعه قرار گرفت. داده­ها با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن V.22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: مقدار IC50 رنگدانه علیه سلول­های سرطانی طی 24 ساعت 010/0 میلی­گرم بر میلی­لیتر و علیه سلول­های نرمال 175/0 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. همچنین مقدار IC50 رنگدانه علیه سلول­های سرطانی طی 48 ساعت 002/0 میلی­گرم بر میلی­لیتر و علیه سلول­های نرمال 040/0 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. نتایج فلوسایتومتری نشان داد که تعداد سلول­های زنده در حضور پرودیجیوسین از 08/95 درصد به 69/53 درصد کاهش یافته است (P<0.001). سلول­های آپوپتوتیک اولیه از 58/0 درصد در گروه کنترل به 62/25 درصد در گروه تیمار و سلول­های آپوپتوتیک تاخیری نیز از 79/0 درصد در گروه کنترل به 10/19 درصد در گروه تیمار افزایش یافته بودند (P<0.001).
نتیجه گیری: در تحقیق حاضر برای اولین بار نشان داده شد که رنگدانه پرودیجیوسین جدا شده از سراشیا مارسیسنس دارای خاصیت سیتوتوکسیک و القای آپوپتوز در سلول­های SKOV3 سرطان تخمدان رده می­باشد. با توجه به سمیت پایین این ترکیب برای سلول­های نرمال، می­توان آن را به عنوان یک ترکیب دارای پتانسیل درمانی برای تحقیقات بیشتر معرفی نمود.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماکولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.