Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
گروه حسابداری، واحد نیک شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، نیک شهر، ایران ، r.sotudeh@iauzah.ac.ir
چکیده: (662 مشاهده)
زمینه و هدف: شفافیت ملی در بیمهها، به عنوان ابزاری برای رشد و توسعه جامعه ضروری است، لذا پژوهش حاضر با هدف شناسایی و رتبهبندی عوامل مؤثر بر شفافیت گزارشگری مالی بیمه سلامت صورت گرفت.
روش کار: جامعه آماری شامل 11 نفر از اساتید آشنا با مبحث بیمه سلامت و حسابداری با حداقل ده سال سابقه بودند که به صورت هدفمند و روش گلوله برفی انتخاب شدند. همچنین به منظور گردآوری دادهها از پرسشنامه مبتنی بر روشDANP استفاده شد.
یافتهها: با بررسی ادبیات شفافیت گزارشگری مالی و با بررسی ادبیات پژوهش و بهکارگیری نظر خبرگان با استفاده از تکنیک دلفی فازی در غربالگری عوامل، 54 عامل مؤثر بر شفافیت گزارشگری مالی شناسایی و در 12 گروه مشخص شد. نتایج تحقیق نشان داد شفافسازی رویههای گزارشگری مالی با وزن 0345/0، روش تجدید ارزیابی در شناسایی داراییها با وزن 0311/0، وجود رانت و ارتباطات سیاسی افراد با وزن 0309/0 و بهکارگیری قوانین وضع شده در شرکت با وزن 0308/0 رتبه اول تا چهارم را کسب کردند.
نتیجهگیری: بنابراین با توجه به اهمیت شفافیت گزارشگری مالی در بیمه، به سازمان بیمه توصیه میشود که پاداش و مزایایی برای شرکتهای با شفافیت گزارشگری مالی بالا و تنبیهاتی برای شرکتهای با شفافیت گزارشگری مالی پایین در نظر گرفته شود تا شرکتها در جهت ارتقای جایگاه خود از لحاظ شفافیت گزارشگری مالی و اطلاع رسانی مناسب گام بر دارند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی