Research code: 1400-3-103-22521
Ethics code: IR.IUMS.REC.1399.204
Clinical trials code: 17672
استادیار، دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیمارستان فیروزگر، تهران، ایران ، dr.nrahimian@gmail.com
چکیده: (812 مشاهده)
در 12 دسامبر سال 2019، کووید 19 به عنوان یک بیماری عفونی همه گیر ناشی از ویروس کرونا به یک تهدید بزرگ جهانی از شهر ووهان چین آغاز شد. در پاتوژنز این بیماری طوفان سایتوکاین و تغییرات پاسخهای ایمنی همراه است. سیستم ایمنی و سیستم گوارش هر دو از نظر دسترسی به مواد مغذی و دفاع از بدن میزبان به عنوان میکروبیوتای روده در مقابل عوامل بیگانه خارجی نقشهای کلیدی و بر عهده دارند. در این مطالعه مروری به بررسی اهمیت تغذیه مناسب بر سیستم ایمنی بدن و اثرات آن در پیشگیری و درمان ابتلا به بیماری کووید 19 پرداختیم. بدین منظور، مقالات از پایگاههای داده بینالمللی نظیر پابمد، گوگل اسکالر، ساینس دایرکت و اسکوپوس با وارد کردن واژههای کلیدی پاندمی کوید 19، سیستم ایمنی، عوامل تغذیهای و مکملهای غذایی مورد بررسی قرار گرفتند. در این میان بعضی از درشت مغذیها و ریز مغذیها مانند ویتامینها و مواد معدنی تاثیر به سزایی در بهبود پاسخ سیستم ایمنی در برابر بیماریهای ویروسی از جمله کووید19 دارند. بنابراین، یک برنامه رژیم غذایی مناسب در جهت تامین مواد درشت مغذی و ریز مغذیهای کافی در بدن افراد میتواند یک اقدام موثر و امیدوار کننده جهت پیشگیری و درمان بیماری کووید19 باشد.
نوع مطالعه:
مروري |
موضوع مقاله:
علوم تغذیه