جلد 29، شماره 12 - ( 12-1401 )                   جلد 29 شماره 12 صفحات 60-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 00
Ethics code: IR.IAU.SRB.REC.1398.176
Clinical trials code: 00

XML English Abstract Print


دانشیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاداسلامی، واحدعلوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران ، phdghazalian@gmail.com
چکیده:   (910 مشاهده)
زمینه و هدف: ورزش طولانی مدت و شدید ممکن است سبب کاهش و آسیب موقتی عملکرد قلبی شود. هدف از این تحقیق تبیین تاثیر فعالیت بدنی بر تروپونین قلبی T و اسیدهای چرب آزاد بود.
روش کار: روش این پژوهش، نیمه تجربی و از نوع کاربردی است و به روش پیش آزمون پس آزمون انجام گرفت. از بین ورزشکاران استقامتی مرد اسکای رانینگ استان تهران، با سابقه حداقل 2 سال ورزش حرفه ای با حداقل 6 ساعت تمرین در هفته، 20 ورزشکار حرفه‌ای با میانگین سن 27-37 سال داوطلبانه و به صورت هدفمند در این مسابقه شرکت کردند. مسابقه در کوه‌های البرز مرکزی اجرا شد، کل مسافت پیموده شده 21 کیلومتر و 200 متر بدین صورت بود : شروع از میدان درکه (به ارتفاع 1650 متر از سطح دریا)، ادامه مسیر : پناهگاه پلنگ‌چال، ایستگاه 5 تله‌کابین توچال، شیرپلا، گردنه کلک‌چال، پناهگاه کلک‌چال،  پایان پارک جمشیدیه (به ارتفاع 1800 متر از سطح دریا) ، حداکثر ارتفاع پیمایش شده از سطح دریا 3150 متر در گردنه کلک‌چال بود.  قبل ، بلافاصله و 1ساعت پس از اتمام مسابقه از آزمودنی‌های خون گیری انجام شد . جهت بررسی تغییرات متغیرهای مورد مطالعه از آزمون T همبسته در سطح معنی­داری آلفای 05/0  استفاده شد.
یافته‌ها: میزان تروپونین قلبی Tبلافاصله و بعد از یک ساعت از اتمام مسابقه  به طور معنی داری نسبت به قبل از مسابقه افزایش یافت (05/0P <). میزان  اسیدهای چرب آزاد بلافاصله و بعد از یک ساعت از اتمام مسابقه  به طور معنی داری نسبت به قبل از مسابقه افزایش یافت (05/0P <).
نتیجه‌گیری: فعالیت بدنی سبب افزایش شاخص‌های آسیب قلبی در ورزشکاران حرفه‌ای می‌شود. افزیش تروپونین قلبی T و افزایش اسیدهای چرب آزاد می‌تواند درجه‌ای از "خستگی قلب" را نشان دهد. به نظر می‌رسد افزایش اسیدهای چرب آزاد پس از مسابقه و ورزش‌های طولانی مدت ، نقش مهمی در کاهش اینوتروپیک قلبی دارد.
متن کامل [PDF 701 kb]   (237 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.