جلد 29، شماره 8 - ( 8-1401 )                   جلد 29 شماره 8 صفحات 60-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: Review Article
Clinical trials code: .

XML English Abstract Print


دکتری فیزیولوژی ورزشی، مرکز تحقیقات گوارش و کبد کودکان، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران ، akbarghalavand@gmail.com
چکیده:   (1643 مشاهده)
زمینه و هدف: تغذیه بازیکنان فوتبال یک موضوع مهم است و کربوهیدرات به عنوان یک سوبسترای مهم در هر دو سیستم انرژی هوازی و بی­هوازی، می­تواند در تغذیه ورزشی فوتبال نقش تعیین کننده داشته باشد. هدف از تحقیق حاضر مروری بر مطالعات انجام شده در خصوص تغذیه ورزشی رشته فوتبال با تأکید بر مصرف کربوهیدرات­ها می باشد.
روش کار: در تحقیق مروری حاضر که از نوع مروری سیستماتیک می­باشد، مطالعات چاپ شده در پایگاه­های اطلاعات داده تا سال 2022 میلادی با استفاده از کلید واژه­های فوتبال، تغذیه، درشت مغذی، کربوهیدرات و عمکلرد ورزشی جستجو شد و از بین مطالعات انجام شده مطالعاتی که شرایط ورود به تحقیق را داشتند، انتخاب شدند. مطالعات انتخاب شده توسط 3 نفر از نویسندگان بررسی شدند و در نهایت تعداد 35 مطالعه انتخاب و بررسی شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که استفاده از کربوهیدرات و بهینه نگه داشتن ذخایر گلیکوژنی نقش مفیدی در بهبود عملکرد ورزشی فوتبالیست­ها دارد و تناسب در استفاده از درشت­مغذی­ها و توجه به کمیت و کیفیت کربوهیدرات در برنامه تغذیه­ای فوتبالیست­ها در دوره­های تمرین، قبل، حین و پس از مسابقه یا تمرین می­تواند بر عملکرد ورزشی فوتبالیست­ها موثر باشد.
نتیجه‌گیری: اگر چه تحقیقات زیادی در خصوص نقش کربوهیدرات در تغدیه ورزشی فوتبایست­ها انجام شده است ولی با توجه به تفاوت در ویژگی­های فوتبالیست­ها از نظر جنسیت، سن و سطح مهارتی و پست بازیکنان فوتبال، نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه می­باشد.

 
متن کامل [PDF 731 kb]   (374 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.