جلد 29، شماره 8 - ( 8-1401 )                   جلد 29 شماره 8 صفحات 25-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1400.127
Clinical trials code: 1

XML English Abstract Print


استادیار، گروه علوم سیاسی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، nader1642@yahoo.com
چکیده:   (907 مشاهده)
زمینه و هدف: خشونت و سلامت روانی یک رابطه دو سویه با هم دارند که وجود خشونت یکی از آسیب‌های اجتماعی است که اثرات زیانبار جسمی، روانی به همراه دارد و نقش فضای مجازی بر آن شناخته شده نیست؛ بنابراین تحقیق حاضر با هدف نقش درمانی شبکه‌های اجتماعی مجازی بر سلامت روانی و خشونت در جوانان انجام گردید.
روش کار: این مطالعه تحلیلی-توصیفی با رویکرد آمیخته انجام شد. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی خبرگان مجتمع دانشگاهی ولایت و در بخش کمی، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و دانشگاه علامه طباطبایی بودند. با استفاده از فرمول کوکران تعداد 384 نفر به عنوان نمونه آماری تعیین و به روش تصادفی در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها مصاحبه نیمه ساختار یافته و پرسشنامه محقق ساخته بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارهای لیزرل و SPSS20 انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد، کنترل شبکه‌های اجتماعی منجر به بهبود سطح خشونت و سلامت روانی در جوانان می‌شود (05/0>p).
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان بیان کرد که بکارگیری صحیح شبکه‌های اجتماعی بر کاهش خشونت و افزایش سلامت روانی در بین نوجوانان و جوانان دانشجو مؤثر است؛ لذا لازم است تا آموزش­های لازم به جوانان و خانواده­ها در زمینه استفاده صحیح از شبکه­های اجتماعی مجازی داده شود.
واژه‌های کلیدی: شبکه‌ مجازی، خشونت، سلامت روانی
متن کامل [PDF 665 kb]   (242 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.