جلد 28، شماره 9 - ( 9-1400 )                   جلد 28 شماره 9 صفحات 103-92 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 20411458971005
Ethics code: IR.IAU.SHR.REC.1399.046
Clinical trials code: .

XML English Abstract Print


دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران ، khatibi83@yahoo.com
چکیده:   (2632 مشاهده)
زمینه و هدف: پرخاشگری به رفتارهای خرج از عرف جامعه گفته می­شود که تحقیقات مختلفی به ریشه­یابی و جستجوی عوامل موثر بر این رفتار پرداخته­اند. هدف تحقیق حاضر بررسی عوامل مؤثر بر بروز خشونت و پرخاشگری می­باشد.
روش کار: روش تحقیق حاضر، توصیفی- پیمایشی و از لحاظ هدف کاربردی می­باشد. جامعه آماری مرحله کیفی شامل 12 نفر از خبرگان و متخصصان آگاه به ورزش به روش نمونه‌گیری گلوله برفی و هدفمند انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش کمی تماشاگران شرکت‌کننده در مسابقات قهرمانی کشتی در کل کشور بودند که از استان‌های تهران، خوزستان، مازندران، خراسان و اصفهان که دارای سالن­های کشتی می­باشند انتخاب ­شدند. ابزار گردآوری در این تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بود که شامل 73 گویه است. برای آزمون مدل­های اندازه­گیری از تحلیل عاملی اکتشافی و معادلات ساختاری به‌ وسیله نرم­افزار SmartPLS استفاده شد.
یافته­ها: در بین عوامل رفتاری مؤلفه‌ها به ترتیب رفتار ورزشکاران و رفتار تماشاگران تأثیر بیشتری بر خشونت و پرخاشگری در مسابقات کشتی داشتند. همچنین در عوامل مدیریتی مؤلفه‌ها به ترتیب مدیریت برگزاری مسابقات، شرایط برگزاری مسابقات، امکانات و خدمات، تجهیزات الکترونیکی و سیستم جو امنیتی تأثیر بیشتری بر خشونت و پرخاشگری در مسابقات کشتی داشتند.
نتیجه­گیری: در یک نتیجه­گیری کلی می­توان گفت که دلایل اصلی اثرگذار در رفتارهای خشونت و پرخاشگری در بُعد رفتاری، رفتار ورزشکاران می­باشد. لذا انتظار می­رود برای کاهش بروز خشونت و پرخاشگری در بین ورزشکاران، مدیران و مسئولان برگزارکنندگان مسابقات با کنترل و نظارت نقش اساسی داشته باشند.

 
واژه‌های کلیدی: خشونت، پرخاشگری، رفتار
متن کامل [PDF 1096 kb]   (1360 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.