جلد 28، شماره 12 - ( 12-1400 )                   جلد 28 شماره 12 صفحات 126-106 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشیار فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مهاباد، مهاباد، ایران ، sirvan.atashak@gmail.com
چکیده:   (1717 مشاهده)
اگرچه فعالیت‌های بدنی منظم و با شدت مناسب، به عنوان یکی از اجزای اساسی سبک زندگی سالم، باعث ایجاد سازگاری‌های مطلوب و مفید در بدن می‌شود، با این حال، مشخص شده است که فعالیت‌های ورزشی شدید و وامانده ساز باعث القاء استرس اکسیداتیو، التهاب و آسیب ساختاری به سلول‌های عضلانی و همچنین کاهش عملکرد ورزشی می‌شود. لذا تلاش‌های زیادی برای شناسایی استراتژی‌های تغذیه‌ای مناسب و مکمل‌های ورزشی سالم انجام شده است که می‌توانند از آسیب عضلانی و استرس ناشی از ورزش جلوگیری کرده و یا آن‌را به حداقل برساند. به طوری‌که استفاده از مکمل‌های گیاهی و طبیعی با توجه دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می‌تواند راه‌کاری مناسبی برای پیشگیری از آسیب عضلانی و استرس اکسیداتیو ناشی از ورزش باشد. لذا در مطالعه ی مروری حاضر ضمن بررسی سازوکارها و مکانیزم‌های احتمالی، اثرات مصرف برخی از مکمل‌های طبیعی و گیاهی در ورزش ارائه شده است. برای این بررسی اطلاعات مرتبط از طریق جستجوی کلید واژه‌های مانند Natural supplement ،Herbal supplement، Herbal and Natural supplement and exercise performance، Herbal and Natural supplement and muscle damage از بانک‌های اطلاعاتی و وبگاه‌های متعدد خارجی از جمله Google Scholar، Science Direct، Pubmed، Web of Science و داخلی SID، IranDoc، Magiran و بدون محدودیت زمانی و موقعیت جغرافیایی (همه دوره‌های زمانی تا سال 2021) استخراج گردید. نتایج نشان داد که ورزشکاران از جمله کسانی هستند که برای منافع خود از مکمل‌های گیاهی و طبیعی استفاده می‌کنند و مشخص شده است که برخی از مکمل‌ها ممکن است به آن‌ها در بهبود عملکرد ورزشی، تسریع ریکاوری، و کاهش نشانگرهای آسیب عضلانی کمک کنند. در نتیجه به نظر می‌رسد که مصرف مکمل‌ گیاهی و طبیعی از طریق دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می‌تواند راه‌کار مناسبی برای پیشگیری از آسیب عضلانی و استرس اکسیداتیو ناشی از ورزش بوده و همچنین برخی از این مکمل دارای اثر نیروزایی بوده و باعث بهبود عملکرد بدنی در ورزشکاران می‌شوند.
متن کامل [PDF 1307 kb]   (491 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: علوم تغذیه

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.