جلد 28، شماره 3 - ( 3-1400 )                   جلد 28 شماره 3 صفحات 162-152 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1398.152

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساری، ساری، ایران ، Parvin.farzanegi@gmail.com
چکیده:   (1702 مشاهده)
زمینه و هدف: در پاتوژنز بیماری اندومتریوز عوامل مختلفی از ژن­ها درگیر هستند. بنابراین هدف مطالعه حاضر بررسی تغییرات بیان ژن ALDH1A2 رت­های مدل اندومتریوز به دنبال یک دوره تمرین شنا و مصرف ویتامین B6 بود. 
روش کار: بدین منظور 25 سر رت بالغ نژاد ویستار به­صورت تصادفی به 5 گروه کنترل سالم، کنترل بیمار، بیمار+تمرین، بیمار+ ویتامین، بیمار+ ویتامین+ تمرین دسته­بندی شدند. به منظور ایجاد مدل اندومتریوز، ابتدا رت­ها بیهوش شده و پس از باز کردن عضله شکمی، بافت تخمدانی و بخشی از بافت لوله رحمی برداشته شد و در داخل ظرف استریل با یک سی­سی PBS قرار داده شد و قطعه­قطعه گردیدند و سپس این قطعات به نواحی شکمی و تخمدان پیوند زده شدند. میزان مصرف ویتامین، mg/kg60  به ازای وزن بدن هر رت بوده و برنامه تمرین شنا به مدت 8 هفته و هر هفته پنج روز و هر روز به مدت 30 دقیقه بود. جهت تحلیل داده­ها از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده گردید. 
یافته­ها: نتایج نشان داد در گروه کنترل بیمار سطح ALDH1A2 نسبت به گروه کنترل سالم، بیمار+ تمرین و بیمار+ تمرین+ ویتامین کاهش معنادار داشت (به ترتیب 0007/0=P؛ 009/0=P و 008/0=P). همچنین در گروه بیمار+ تمرین، بیمار+ ویتامین سطح آن نسبت به گروه سالم کاهش معنادار داشت (به ترتیب 0038/0=P؛ 006/0=P). این در حالی بود که بین دیگر گروه­ها تفاوت معناداری مشاهده نشد.
نتیجه­گیری: به­طور کلی نتایج تحقیق حاضر بیانگر آن است که تغییر مولکول­های کلیدی یا مسیرهای سیگنالی و بیان ژن در فرایند آندومتریوز می­تواند باعث بهبود سطح این بیماری گردد و انجام فعالیت ورزشی منظم هوازی و نیز مصرف هم­زمان ویتامین B6 در مهار این بیماری و بهبود سطح این بیماری کمک شایانی می­کند.
واژه‌های کلیدی: شنا، ویتامین، ALDH1A2، آندومتریوز
متن کامل [PDF 1474 kb]   (530 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.