دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران ، nbay@ut.ac.ir
چکیده: (2310 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به اهمیت روزافزون مدیریت HSE و لزوم بررسی اثرات آن و با در نظر گرفتن اینکه در ایران مطالعات اندکی در این زمینه صورت گرفته است، لذا هدف پژوهش طراحی مدل مدیریت HSE در باشگاههای ورزشی بود.
روش کار: روش تحقیق، کیفی است که از روش نظریهسازی داده بنیاد با رویکرد اشتراوس و کوربین، با کدگذاریهای باز، محوری و انتخابی مصاحبههای نیمهساختار یافته با جامعهی آماری: اساتید، صاحبنظران دانشگاهی و خبرگان حوزه مدیریت باشگاههای ورزشی، مدیران کمیته ملی المپیک و برخی معاونان وزارت ورزش و جوانان خبره در زمینه HSE اماکن ورزشی بود. با نمونهگیری آماری تصادفی و نظری تا رسیدن به اشباع نظری 25 نفر بودند که طی 5 دور مصاحبهی دلفی، اجماع نظری حاصل و کدگذاریها تجزیه و تحلیل شد. ابزار پژوهش برگههای کدگذاری طبق دستورالعمل محققساخته بودند که روایی آن توسط اعضای گروه دلفی تأیید و پایایی آن با معیار پی اسکات محاسبه شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که مقولهها در قالب 31 مقوله و 127 کد مفهومی مشخص شد و در دل ابعاد ۶ گانه مدل پارادایمی به صورت موجبات علّی (5 مقوله)، مقوله اصلی و محوری: طراحی مدل مدیریت HSE باشگاههای ورزشی (6 مقوله)، راهبردها (6مقوله) در سه سطح فردی، میانی و کلان، شرایط زمینهای (3 مقوله)، شرایط مداخلهگر یا میانجی (6 مقوله)، و پیامدها (5 مقوله) در سه سطح فردی، میانی و کلان جای گرفتند.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج پژوهش کیفی مبتنی بر قالب ریختهگری اشتراس و کوربین (2008)، پیشایندها و برآیندهایی توسعهی مدل مدیریت HSE باشگاههای ورزشی میتواند مفید و کاربردی باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی