جلد 29، شماره 11 - ( 11-1401 )                   جلد 29 شماره 11 صفحات 203-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


کارشناس ارشد پرستاری کودکان، گروه پرستاری، واحد گلپایگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گلپایگان، ایران ، smmousavi@khuisf.ac.ir
چکیده:   (987 مشاهده)
زمینه و هدف: در دهه اخیر، مصرف مواد مخدر در بارداری و به دنبال آن تولد نوزادان مبتلا به سندروم محرومیت از مواد (neonatal abstinence syndrome (NAS)) افزایش یافته که هزینه‏های مراقبتی را بالا برده است. امروزه بر روش‏های غیردارویی مانند شیردهی، جهت کاهش علائم NAS تاکید می‏شود. بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر شیردهی مادران وابسته به مصرف مواد مخدر(اوپیوئیدها) بر سندروم محرومیت نوزاد بود.
روش کار: این مطالعه، یک پژوهش مروری، با جستجو در پایگاه‏های Google Scholar، Science Direct، Pub Med، Medline، SID، Magi ran، و کلید واژه‏های“Breastfeeding” “opioids” “mothers” neonatal abstinence syndrome (NAS)” “Drug Abuse/Parenteral”“، در طی سال‏های2020-2010، است. در نهایت 24 مطالعه انتخاب، و داده‌ها ارزشیابی و تحلیل شد.
یافته‏ ها: میزان شیردهی در مادران وابسته به مواد مخدر بسیار پایین بود، در حالی که شیردهی در مادران وابسته به اوپیوئیدها یا تحت درمان با این داروها، ایمن در نظر گرفته می‏شود. شیردهی، باعث کاهش طول مدت و شدت علائم NAS، طول مدت بستری، دارو درمانی، هزینه‏های مراقبتی، سندروم مرگ ناگهانی و ایجاد پیوند عاطفی مادر و نوزاد و سازگاری مادر با بی‏قراری حاصل از NAS می‏شود.
نتیجه ‏گیری: با توجه به تاثیر شیردهی مادران وابسته به اوپیوئیدها یا تحت درمان با این داروها در کاهش علائم NAS توصیه می‏شود، کادر درمان با شناسایی، برداشتن موانع و حمایت روانی این مادران بر اهمیت شیردهی به عنوان یک روش ایمن، ارزان و موثر تاکید کنند. با این وجود، به علت مطالعات محدود در کشور ایران، پژوهش‏های گسترده‏تری در این زمینه لازم است.

 
متن کامل [PDF 661 kb]   (299 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: پرستاری کودکان

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.