جلد 27، شماره 10 - ( 10-1399 )                   جلد 27 شماره 10 صفحات 35-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 98007613842658
Ethics code: IRCt981698723496

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rozbehanii Z, Shojaii saedii B, Amini K. Molecular segregation of the Lux gene by Serratia marsensis separated from clinical sources and the effect of Lactobacillus Ramenusus probiotic supernatant on its expression by Real-time PCR method. RJMS 2020; 27 (10) :25-35
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6187-fa.html
روزبهانی زهرا، شجاعی سعدی بهروز، امینی کیومرث. جداسازی مولکولی ژن Lux سراشیا مارسنس جدا شده از منابع بالینی و تاثیر سوپرناتانت پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس بر بیان آن با روش Real time- PCR. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (10) :25-35

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6187-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، اراک، ایران ، bhshojaii@gmail.com
چکیده:   (1747 مشاهده)
زمینه و هدف: سراشیا (Serratia)باکتری گرم منفی و متحرکی است که از عفونت‌های ریوی-ادراری و خون می­باشد. از خصوصیت پیگمان زایی سراشیا مارسنس به عنوان مارکر ذرات غبار در محیط و در بیمارستان استفاده می‌شود. ژن Lux در اغلب باکتری ها نقش اساسی در پدیده پیام رسانی و در تنظیم بیان ژن نقش کلیدی دارد. این پژوهش جداسازی مولکولی ژن Luxs سراشیا مارسنس جدا شده از منابع بالینی و تاثیر سوپرناتانت پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس بر بیان آن با روش Real-time PCR می باشد.
روش کار: از بین 100 نمونه از منابع بالینی بیماران بستری دارای عفونت ادراری در بیمارستان‌های مختلف اراک جداسازی و به صورت استریل به آزمایشگاه میکروب شناسی منتقل شد. پس از تایید باکتری توسط تست‌های اختصاصی و جداسازی ایزوله‌های واجد ژن lux استخراج DNA صورت گرفت. تاثیر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس در غلظت های مختلف برای هر نمونه مورد بررسی قرار گرفت. در همه مراحل از یک باکتری سراشیا مارسنس به عنوان کنترل مثبت استفاده شد.
یافته‌ها: از تعداد 100 نمونه مورد بررسی 12 باکتری سراشیا مارسنس به دست آمد. 12 جدایه سراشیا مارسنس جداسازی شده همگی (100%) واجد ژن بیوفیلم Lux هستند. میزان Fold Change برای ژن LUXI برابر 09/1- بیانگر آنست که این ژن در گروه تیمار شده با لاکتوباسیلوس رامنوسوس نسبت به گروه غیر تیمار شده 09/1 برابر کاهش یافته است.
نتیجه‌گیری: تشکیل بیوفیلم، باکتری­ها را از فاگوسیت­ها و مولکول­های سمی حفاظت می­کند. باکتری­های حامل ژن lux مولد بیوفیلم در سراشیا مارسنس، تحمل بیشتری نسبت به آنتی­بیوتیک­ها رادارد. با استفاده از پروبیوتیک‌ها و کاهش بیان ژن‌های دخیل در ایجاد بیوفیلم، می توان در درمان شاهد موفقیت های بیشتری استفاده کرد.
 
متن کامل [PDF 1803 kb]   (578 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم آزمایشگاهی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb