جلد 28، شماره 2 - ( 2-1400 )                   جلد 28 شماره 2 صفحات 43-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1398-99
Ethics code: IR.IAU.AHVAZ.REC.1397.001

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران ، Researchayashizadeh@gmail.com
چکیده:   (2184 مشاهده)
زمینه و هدف: ویتامین D یکی از ریزمغذی‌هایی است که در ارتباط با مقاوت به انسولین می‌باشد. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر هشت هفته ورزش یوگا به همراه رژیم غذایی DASH بر سطوح پلاسمایی ویتامین D و کلسیم زنان مبتلا به دیابت بارداری بود.
روش کار: در تحقیق نیمه تجربی حاضر 20 زن مبتلا به دیابت بارداری به سه گروه تمرین یوگا (8 نفر)، رژیم DASH (5 نفر) و تمرین همراه با رژیم (7 نفر)  تقسیم شدند. برنامه تمرین شامل هشت هفته تمرینات یوگا، سه جلسه در هفته و هر جلسه نیز به مدت 60-50 دقیقه بود. رژیم غذایی DASH نیز طبق برنامه متخصصص تغذیه کنترل شد. خونگیری قبل و پس از هشت هفته مداخلات اندازه گیری شد. برای بررسی تغییرات درون گروهی و بین گروهی به ترتیب از آزمون t همبسته و تحلیل کوواریانس و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و سطح معنی داری 05/0 P استفاده شد.
یافته‌ها: کاهش معنی داری در سطح ویتامین D در گروه تمرین (017/0 = P) و افزایش معنی داری در سطح کلسیم گروه DASH (009/0 = P) و کاهش معنی داری در قند خون ناشتا در گروه ترکیبی (019/0 = P) و DASH (008/0 = P) مشاهده شد. کاهش قند خون ناشتا در گروه ترکیبی به صورت معنی داری بیشتر از گروه DASH بود (045/0 = P).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق حاضر می توان گفت که روش های مداخله تمرین یوگا و رژیم غذایی DASH روش‌های مناسبی برای کنترل گلیسمیک در دیابت بارداری هستند.
متن کامل [PDF 756 kb]   (591 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.