جلد 28، شماره 4 - ( 4-1400 )                   جلد 28 شماره 4 صفحات 56-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bayat M, Jabbari S, Soraya Tayfeh Dallali K, Atadokht A. The role of loneliness, educational exhaustion and sleeping quality in predicting smoking tendency in students. RJMS 2021; 28 (4) :46-56
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5968-fa.html
بیات محسن، جباری سعیده، ثریا طائفه دلائی کیوان، عطادخت اکبر. نقش احساس تنهایی، فرسودگی تحصیلی و کیفیت خواب در پیش‌بینی گرایش به مصرف سیگار دانشجویان. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (4) :46-56

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5968-fa.html


دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران ، jabbary13@gmail.com
چکیده:   (1459 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه استعمال دخانیات به عنوان یک معضل مهم بهداشتی و فراگیر در اقشار مختلف و از جمله در دانشجویان در بسیاری از مناطق دنیا مطرح می­باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش احساس تنهایی، فرسودگی تحصیلی و کیفیت خواب در پیش‌بینی گرایش به مصرف سیگار در دانشجویان  صورت گرفت.
 روش کار: مطالعه­ی حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه­ی آماری این پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی98-1397 تشکیل می­دادند. از بین آنها تعداد 181 نفر با استفاده از روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب گردیدند و برای جمع­آوری داده­ها  از پرسشنامه نگرش به مصرف سیگار، فرسودگی تحصیلی مسلش، احساس تنهایی دیتوماسو و همکاران و کیفیت خواب پیترزبورگ استفاده شد. برای  تجزیه و تحلیل داده­ها نیز از روش­های آماری  ضریب همبستگی و رگرسیون چندگانه بر روی نرم افزار SPSS 22 استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که گرایش به مصرف سیگار با نمره کل احساس تنهایی (35/0=R ، 01/0 P=)، فرسودگی تحصیلی (17/0=R ، 05/0 P= کیفیت خواب . (15/0=R ، 05/0 P=) رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که  ترکیب متغیرهای کیفیت خواب، فرسودگی تحصیلی و احساس تنهایی 12 درصد از واریانس نمره­های گرایش به مصرف  سیگار را پیش­بینی می­کند. هم چنین احساس تنهایی تنها متغیری هست که به تنهایی گرایش به مصرف سیگار را پیش‌بینی می‌کند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، احساس تنهایی، فرسودگی تحصیلی و کیفیت خواب بر گرایش به مصرف سیگار در دانشجویان نقش دارد. ارائه مشاوره، برگزاری کارگاه­ها و برنامه­های مداخله­ای برای کاهش این عوامل در راستای پیشگیری از مصرف سیگار در دانشجویان می­تواند مفید واقع شود.
 
متن کامل [PDF 740 kb]   (416 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آسیب‌شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb