جلد 27، شماره 4 - ( 4-1399 )                   جلد 27 شماره 4 صفحات 142-131 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران ، n.behpour@razi.ac.ir
چکیده:   (2507 مشاهده)
زمینه و هدف: فعالیت ورزشی شدید باعث تولید رادیکال‌های آزاد و آسیب‌های ناشی از استرس اکسایشی می‌شود. مکمل‌های آنتی­اکسیدانی می­تواند یکی از راه‌های مناسب برای محافظت در برابر این پدیده باشد. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه اثر آلیوم­ساتیوم همراه با چهار هفته تمرین فزاینده بر پاسخ برخی عوامل اکسیداتیو به یک جلسه تمرین حاد در کشتی­گیران خوب تمرین کرده بود.
روش­ کار: تعداد 20 نفر از کشی­گیران خوب تمرین کرده، پس از اخذ رضایتنامه کتبی بصورت تصادفی به دو گروه همگن، تمرین با مکمل آلیوم­ساتیوم، تمرین با دارونما» تقسیم شدند. مصرف مکمل آلیوم­ساتیوم (هر روز سه عدد) در طول چهارهفته همراه با تمرینات فزاینده بود. خونگیری طی چهار مرحله (در پیش آزمون و پس آزمون در قبل و بلافاصله بعد از یک جلسه تمرین) انجام شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده­ها، از آزمون t زوجی استفاده شد.
یافته ­ها: مقایسه اختلاف میانگین­های تغییرات شاخص سوپراکسیددیسموتاز و مالون­دی­آلدئید در پاسخ به یک جلسه تمرین حاد، قبل و پس از دوره مکمل گیری، به ترتیب افزایش (05/0p≤) و کاهش معناداری (05/0p≤) را در هر دو گروه مکمل و شبه دارو و تغییرات آنتی­اکسیدان­تام کاهش معناداری (05/0p≤) را فقط در گروه شبه دارو نشان داد. همچنین در مقایسه بین گروهی تغییرات شاخص سوپراکسیددیسموتاز و مالون­دی­آلدئید در مرحله پس از دوره مکمل گیری، تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده شد(05/0p≤). ولی تغییرات در شاخص آنتی­اکسیدان­تام تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد (05/0p≥).
نتیجه­ گیری: بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که مصرف مکمل‌ آلیوم ساتیوم در ورزش‌های فزاینده سبب کاهش شاخص‌های اکسیدانت و افزایش شاخص‌های آنتی­اکسیدانت می‌شود.
متن کامل [PDF 385 kb]   (756 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.