جلد 27، شماره 5 - ( 5-1399 )                   جلد 27 شماره 5 صفحات 130-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد علوم وتحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، : M.gholami@srbiau.ac.ir
چکیده:   (2347 مشاهده)
زمینه و هدف: اختلال شناختی یک بیماری پیشرونده شایع در سالمندان است. بهبود اختلال شناختی با میزان فعالیت فیزیکی ارتباط دارد. اثرات انواع تمرین ورزشی بر پروفایل لیپید سرمی و ارتباط آن با عملکرد شناختی در سالمندان ناشناخته است  بنابراین هدف اصلی از این مطالعه، مقایسه اثر انواع تمرین ورزشی بر پروفایل لیپیدی سرمی و ارتباط آن با عملکرد شناختی در سالمندان مبتلا به اختلال شناختی خفیف بود.
روش کار: سی بیمار سالمند (70-50 سال) مبتلا به اختلال شناختی خفیف انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه هوازی (10n=)، مقاومتی (10n=) و ترکیبی (10n=) تقسیم شدند. دوازده هفته برنامه‌ی تمرین مقاومتی، هوازی و ترکیبی (هوازی و مقاومتی) شامل جلسات 90 دقیقه‌ای، سه جلسه در هفته با شدت  متوسط بود. ارزیابی‌ها در سطح پایه و انتهای هفته‌ی دوازدهم انجام شد. پروفایل لیپیدی (LDL، HDL، TG و TC) و عملکرد شناختی (توسط آزمون کوتاه وضعیت ذهنی) ارزیابی شد. تفاوت تمامی متغیر‌ها، ارتباط آن‌ها و تغییرات بین پیش آزمون و پس آزمون ارزیابی شد.
یافته‌ها: لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL-C) در گروه مقاومتی کاهش معنی داری نشان داد  درحالی که سایر پروفایل‌های لیپیدی بین گروه ها تفاوت معناداری نداشت. عملکرد شناختی در تمام گروه‌ها بعد از 12 هفته افزایش معنی داری داشت (05/0p≤). ارتباط معناداری بین پروفایل‌های لیپیدی و عملکرد شناختی یافت نشد.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد تمرین مقاومتی می‌تواند پروفایل لیپیدی سرمی در سالمندان بهبود دهد در حالی که انواع تمرین این قابلیت را دارد که  منجر به بهبود عملکرد شناختی در سالمندان با اختلال شناختی خفیف می‌شود
متن کامل [PDF 1011 kb]   (554 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.