جلد 28، شماره 3 - ( 3-1400 )                   جلد 28 شماره 3 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران ، somaye.kazemian@yahoo.com
چکیده:   (1972 مشاهده)
زمینه و هدف: تأثیر عوامل غیر دارویی بسیاری را می‌توان در بهبودی بیماری سرطان سنجید که یکی از این عوامل می‌تواند سعی و تلاش بیماران در روند بهبودی به دلیل تعهد به خانواده‌ی خود باشد. این تحقیق با هدف بررسی رابطه‌ی نوع نگاه بیمار به تعهدات خانودگی با نگرش به بهبودی در بیماران مبتلا به سرطان در بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام شده است.
روش کار: این پژوهش از نوع کیفی با هدف تعییین رابطه‌ی نوع نگاه بیمار به تعهد خانوادگی با نگرش به بهبودی در بیماران مبتلا به سرطان انجام شد. بدین منظور 16 بیمار مبتلا به سرطان مراجعه‌کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان به صورت نمونه‌ی در دسترس انتخاب شدند.
یافته‌ها: با توجه به مصاحبه ی انجام شده با این بیماران معلوم می‌شود که با پیشرفت‌های حاصل در زمینه‌ی بهبود بیماری سرطان و با وجود همراهی اعضای خانواده در مراحل بهبودی، بسیاری از بیماران به دلایل مختلفی که می‌توان گفت ناشی از تعهد آن‌ها به خانواده می‌باشد، سعی در سرعت بخشیدن به روند بهبهودی خود را دارند.
نتیجه‌گیری: تعهد خانوادگی مبتنی برسلامت یکی از مفاهیم عمیقی است که امروزه در کنار سایر شاخص‌های کمی مثل امید به زندگی و بقا، می‌تواند مورد توجه قرار گیرد و می‌توان گفت رابطه‌ی مثبت و مستقیم و معناداری با بهبودی دارد و اهمیت آن به ویژه در بیماری‌های استحاله‌ای و درمان‌های طولانی مدت و پیچیده از جمله سرطان‌ها بیش از پیش نمود پیدا می‌کند.
متن کامل [PDF 662 kb]   (571 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.