جلد 24، شماره 160 - ( مهر 1396 )                   جلد 24 شماره 160 صفحات 61-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، dorostim@tums.ac.ir
چکیده:   (3963 مشاهده)
زمینه و هدف: ناراحتی‌های روانی رو به افزایش بوده و سلامت را مختل می‌سازند. افسردگی وافت عزت نفس از مهم‌ترین مشکلات بوده که موجب بیماری‌های مزمن می‌گردند. یکی از مراحل تاثیر گذار بر سلامت روان در طول زندگی، دوره سربازی می‌باشد. این مطالعه به بررسی تغییرات افسردگی و عزت نفس طی دوره اموزشی سربازی و ارتباط ان با سبک زندگی افراد می‌پردازد.
روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 246 سرباز در اردیبهشت ماه سال 1395 باتوجه به معیارهای ورود از یکی از پادگان‌ها به صورت خوشه‌ای انتخاب و پس از کسب رضایت نامه اگاهانه به سنجش افسردگی و عزت نفس و سایر شاخص‌ها پرداخته شد. پس از 8 هفته ارزیابی های تکرار و تغییرات افسردگی و عزت نفس محاسبه و به وسیله رگرسیون خطی ارتباط آن‌ها با سبک زندگی مشخص شد. مقادیر کمتر از 05/0 معنا دار بود.
یافته‌ها: میانگین سنی افراد 54/1±15/24 بود. درجه افسردگی و عزت نفس افراد قبل از دوره به ترتیب 72/2 و 33/4 بود که به 24/2 و 58/5 تغییر یافت. تنوع بالاغذایی از افسردگی می‌کاهد. کاهش وزن طی دوره سربازی روی تغییرات افسردگی و عزت نفس موثر بوده و از لحاظ اماری معنا‌دار می‌باشد.
نتیجه‌گیری: افسردگی و عزت نفس افراد طی دوره اموزشی سربازی تغییر می‌یابد و تنوع غذایی بالا و وضعیت اقتصادی مناسب از فاکتورهای محافظت کننده در برابر این تغییرات هستند. مطالعات بیشتری برای تعیین این روابط پیشنهاد می‌شوند.
 
متن کامل [PDF 305 kb]   (1203 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: رادیولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.