جلد 24، شماره 163 - ( دی 1396 )                   جلد 24 شماره 163 صفحات 35-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، dorostim42@yahoo.com
چکیده:   (4128 مشاهده)

زمینه و هدف: شاخص توده بدنی و دور کمر از پیشگویی کننده‌های بیماری‌های مزمن می‌باشند که به حفظ سلامتی در محیط نظامی کمک می‌کند. این مطالعه به بررسی تاثیر سبک زندگی بر تغییرات تن سنجی طی دوره آموزشی می‌پردازد.
روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی روی 246 نفر با توجه به معیارهای ورود از یک مرکز نظامی به صورت خوشه‌ای انتخاب و پس از کسب رضایت‌نامه به سنجش شاخص‌های تن سنجی، دموگرافیک، یادامد غذایی پرداخته و افراد تا پایان دوره پیگیری شدند و ارتباط سبک زندگی با تغییرات تن سنجی به وسیله رگرسیون خطی مشخص و مقادیر کمتر از 05/0 معنا دار در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: میانگین نمایه توده بدن افراد پیش از شروع دوره آموزشی 8/3+9/23 و دور کمر 6/0+7/88 سانتی‌متر بود که پس از دوره این مقادیر به 0/7±3/22 و 9/9+3/87 کاهش یافتند. تنوع غذایی و میزان فعالیت فیزیکی پیش از ورود به دوره تاثیر آماری معنادار در تغییرات تن سنجی افراد طی دوره سربازی داشت.
نتیجه‌گیری: شاخص توده بدنی و دور کمر طی دوره آموزشی سربازی کاهش می‌یابد. تنوع غذایی بالا و زندگی پرتحرک از فاکتورهای کاهنده تغییر شاخص‌های تن سنجی هستند. مطالعات بیشتری این روابط را مشخص‌تر می‌کند.
 
 

متن کامل [PDF 392 kb]   (1596 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.