جلد 23، شماره 152 - ( 11-1395 )                   جلد 23 شماره 152 صفحات 45-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد واحد کرمان، کرمان، ایران ، teymuri.as@gmail.com
چکیده:   (6982 مشاهده)

زمینه و هدف: امروزه با افزایش استفاده از آنتی‌بیوتیکها و نیز شیوع سویه‌های مقاوم، خلاء ناشی از کاربرد داروهای ضد میکروبی جدید که دارای اثرات جانبی کمتری نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها باشند، احساس شده و از عصاره‌های گیاهی برای از بین بردن آن‌ها استفاده می‌شود. مرزه از گیاهان دارویی است که در طب سنتی کاربرد دارد. در این مطالعه، اثر عصاره مرزه در تشکیل بیوفیلم در برخی پاتوژن‌های باکتریال مهم انسان مورد بررسی قرار گرفته است.

روش کار: در این مطالعه آزمایشگاهی از گیاه مزره (Satureja hortensis) برای بررسی اثرات ضد میکروبی آن استفاده شد. عصاره مرزه با غلظت‌های ppm50، ppm25 و ppm5/12 تهیه و به روش انتشار چاهک روی سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، استرپتوکوکوس پنومونیه، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و پروتئوس میرابیلیس بررسی گردید. تست کمترین غلظت مهارکنندگی و بیش‌ترین غلطت مهار‌کنندگی به روش میکروتیترپلیت تعیین شد. عصاره مرزه نیز به روش ماسراسیون تهیه گردید.

یافته‌‌ها: کمترین غلظت مهارکنندگی (Minimum inhibitory concentration -MIC) در حدود ppm50- 5/12 مشاهده شد. بیش‌ترین غلظت مهارکنندگی در برابر باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و کمترین غلظت مهارکنندگی غلظت عصاره مرزه ppm 5/12 بوده که در برابر پروتئوس میرابیلیس مشاهده شد. همچنین این مطالعه نشان داد که میزان جذب (OD) برای تشکیل بیوفیلم باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در غلظت ppm 50 عصاره مرزه به مقدار صفر بود.

نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره مرزه ممکن است به تنهایی برای درمان عفونت‌های باکتریایی مفید باشد.

متن کامل [PDF 444 kb]   (3520 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.