جلد 22، شماره 134 - ( 5-1394 )                   جلد 22 شماره 134 صفحات 106-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی ایران ، mitraranjbar@yahoo.com
چکیده:   (93139 مشاهده)

زمینه و هدف: اگرچه سرفه یکی از مکانیسم‌های دفاعی برای پاک کردن مجاری تراکئوبرونشیال است، اما گاهی بسیار آزاردهنده بوده، عملکرد مفیدی ندارد و باید مهار شود. به همین منظور در سرفه‌های حاد، داروهای ضد سرفه به‌کار می رود که از جمله آن‌ها داروهای گیاهی مثل آویشن هستند. در همین راستا مطالعه حاضر به بررسی عوارض اسانس آویشن و دکسترومتورفان و تاثیر درمانی آن‌ها روی سرفه حاد خواهد پرداخت.

 روش کار: در این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سوکور، تعداد 80 بیمار با سرفه خشک و حاد وارد مطالعه شدند. بیماران به طور تصادفی به دو گروه 40 نفری مقایسه، که داروی دکسترومتورفان و گروه مداخله، که اسانس آویشن را دریافت می‌کردند تقسیم شدند. اطلاعات مورد نیاز قبل از درمان و 7 روز بعد دریافت دارو در پرسش‌نامه‌ای ثبت و اطلاعات ثبت شده در پرسش‌نامه‌ها با نرم افزار آماری EPI6 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت مقایسه دو گروه با همدیگر از آزمون آماری Chi-Square استفاده شد. سطح معنی‌داری آماری  05/0 در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: یافته‌های حاصل از این مطالعه نشان داد که میزان بهبود کامل در گروه بیماران مصرف کننده اسانس آویشن 18(45%) بیشتر از گروه مصرف کننده دکسترومتورفان 12(30%) بوده است. اما میزان بهبود نسبی در گروه مصرف کننده دکسترومتورفان 26(65%) درصد بیشتری را نسبت به گروه آویشن 19(47.5%) نشان می دهد.در مقایسه عوارض دو دارو خواب آلودگی، سرگیجه، سردرد، تهوع و درد شکم اختلاف چشمگیر ندارند (05/0 p>). عوارض تحریک پذیری، تشنج، استفراغ و حساسیت پوستی در هیچ کدام از بیماران دو گروه مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد اسانس آویشن در مهار سرفه حاد دارای تاثیر درمانی قابل قبول و مشابه داروی دکسترومتورفان می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: آویشن، دکسترومتورفان، سرفه
متن کامل [PDF 1476 kb]   (33177 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای عفونی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.