جلد 23، شماره 142 - ( 1-1395 )                   جلد 23 شماره 142 صفحات 72-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه خوارزمی ، b.salmani1365@gmail.com
چکیده:   (7022 مشاهده)

زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش عدم تحمل ابهام و باورهای فراشناختی مثبت در اختلال‌های وسواس فکری/ عملی و افسردگی صورت گرفت.

روش کار: از بین افراد مراجعه‌کننده به درمانگاه‌های روان‌پزشکی بیمارستان‌های بقیه‌الله و طالقانی تهران، هفتاد نفر از بیماران مبتلا به وسواس فکری/ عملی و افسردگی با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و با 35 نفر از افراد بهنجار با دامنه سنی 20 تا 38 سال در مقیاس‌ عدم تحمل ابهام و خرده مقیاس باورهای فراشناختی مثبت مقایسه شدند. سپس داده‌ها با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. طرح پژوهش حاضر از نوع علّی مقایسه‌ای است.

یافته‌ها: در مقیاس عدم تحمل ابهام بیماران وسواسی و افسرده نمرات بیش‌تری نسبت به گروه بهنجار دریافت کردند و در مقیاس باورهای فراشناختی مثبت بیماران وسواسی نسبت به افسرده‌ها و بیماران افسرده نسبت به گروه بهنجار نمرات به مراتب بالاتری کسب کردند.

نتیجه‌گیری: با توجه به نقش اساسی عدم تحمل ابهام و باورهای فراشناختی مثبت در اختلا‌ل‌های وسواس فکری/ عملی و افسردگی، بنابراین لازم است تا در درمان مورد توجه ویژه قرار گیرند.

متن کامل [PDF 686 kb]   (5269 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.