جلد 21، شماره 122 - ( 5-1393 )                   جلد 21 شماره 122 صفحات 85-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده:   (4061 مشاهده)

  زمینه و هدف : سرب یکی از عناصری است که معمولاً به عنوان عامل آلوده کننده در طبیعت به شمار می رود. تماس با سرب یک مشکل مهم بهداشتی به خصوص برای کودکان محسوب می شود. سرب با بسیاری از فرایند های بدن تداخل کرده و برای بسیاری از ارگانها از جمله سیستم عصبی سمی می‌باشد. هدف از مطالعه ما تعیین سطح مایع مغزی – نخاعی سرب در کودکان سالم بوده است.

  روش کار : در این مطالعه پایلوت، یک گروه 30 نفره دو تا هشتاد و چهار ماهه مورد بررسی قرار گرفتند. سطح سرب مایع مغزی - نخاعی به روش جذب اتمی اندازه گیری شد.

  یافته‌ها : میانگین سنی گروه 56/20 ± 46/24 ماه بود. پانزده پسر و 15 دختر وجود داشت. میانه سطح سرب مایع مغزی نخاعی65/1 میکرو گرم در دسی لیتربود. بین سطح سرب مایع مغزی نخاعی و سن و جنسیت رابطه معنی دار وجود نداشت (00/1 p= ، 387/0 p= ).

  نتیجه گیری : در مطالعه ما میانگین سطح سرب مایع مغزی – نخاعی اندازه گیری شد . پیشنهاد می شود مطالعات دیگری در سایر شهر های ایران انجام و نیز تاثیر سرب در ایجاد اختلالات سیستم عصبی در کودکان ارزیابی گردد.

واژه‌های کلیدی: سرب، کودکان، مایع مغزی- نخاعی
متن کامل [PDF 219 kb]   (2131 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: عفونی اطفال

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.